WNDR WOMAN #2: Lenny Leleu
© Oona Smet

WNDR WOMAN #2: Lenny Leleu

Leestijd: 1 min

In aanloop naar ons WNDR WOMAN event zetten wij graag al enkele boss ladies, die op de avond zelf aanwezig zullen zijn, in de kijker. Gisteren kon je een interview lezen waarin Eline De Munck vertelt over haar brillenmerk Odette Lunettes. Vandaag is het de beurt aan Lenny Leleu. 

De Vlaamse ontwerpster met Duitse ouders studeerde af aan de Antwerpse Modeacademie, liep stage bij Jeremy Scott en lanceerde vervolgens haar eigen badmode. Wij spraken haar enkele maanden geleden over haar nieuwste collectie Fifteen-Love.

Wat was je motivatie voor Fifteen-Love?

“Ik voelde de behoefte een verhaal te vertellen en dat op mijn manier te presenteren. De themacollectie gaat over een ex-tenniskampioene die terugkijkt op haar leven. Niet enkel over mijn ontwerpen, maar ook over de locatie, de muziek en de enscenering van de show heb ik veel nagedacht.”

Waarom de overstap van badmode naar sportkledij?

“Badpakken gaven me geen voldoening meer en met sportkledij kan ik meer kanten uit. Zo combineer ik in mijn nieuwe collectie haute-couturestukken met meer commerciële sportswear.”

Je stuks zijn nu ook gemaakt uit duurzame materialen. Vertel…

“Mijn stoffenproducent doet er alles aan om het productieproces zo groen mogelijk te houden en sinds kort hebben ze een stof die volledig gemaakt is uit gerecycleerd oceaanafval. Voor mij komen esthetiek en comfort nog steeds op de eerste plaats, maar als dat met duurzame materialen kan, is dat mooi meegenomen.”

Wat staat er nog op planning voor Lenny Leleu?

“Ik ben nu aan een nieuwe themacollectie begonnen. Die zal waarschijnlijk weer voor september zijn. Ik neem graag mijn tijd voor een collectie en volg geen seizoenen. Ik vind dat tegenwoordig alles te snel gaat waardoor er vaak minder diepgang in collecties zit. Door het overaanbod lijkt het ook dat mensen minder respect hebben voor creatie en voor het item op zich. Daarom doe ik graag eerst veel research om mijn ideeën uiteindelijk om te kunnen zetten naar een zo sterk mogelijke collectie.”

Maak kennis met Lenny Leleu en shop haar prachtige sportswear tijdens ons WNDR WOMAN event op vrijdagavond 14 april in De Foyer van de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Bevestig je aanwezigheid op de Facebookpagina.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Boss ladies, Lenny Leleu, WNDR WOMAN.