1. Keukenrobot
De droom van elke (hobby)kok is ongetwijfeld de iconische KitchenAid keukenrobot. Net zoals bij kerstballen kan je voor de mengkom kiezen tussen goud-en zilverkleurige tinten. Om te geven of te krijgen: je kan er van alles mee bereiden, van koekjes tot carbonara.
2. Waterkoker
Niet is meer ‘hygge’ dan je op een koude, winterse dag in de zetel vleien met een goed boek en een kop warme thee. De waterkoker met aanpasbare temperatuur, van 50°C tot 100°C, staat dan ook hoog op onze verlanglijst.
3. Blender
Een gezonde levensstijl aanhouden is niet altijd even gemakkelijk. Met een blender onder de kerstboom, waarmee je in een handomdraai smoothies, shakes of soepen bereidt, maak je de klus al heel wat lichter.
4. Broodrooster
Geen brunch zonder goudgebruinde toasts. Een broodrooster met bovendien een speciale functie voor bagels en koffiebroodjes is daarbij de ideale partner in crime. Dit jaar geef je gezelligheid cadeau!
5. Keramische mengkom
Voor het bereiden van zoete zondes zoals de ‘gingerbread cookies’ hieronder, is een degelijke mengkom onmisbaar. Met deze mengkommen breng je bovendien een extra feestelijke toets in de keuken van je ‘secret santa’.
Recept: gingerbread cookies
Benodigdheden voor 16 cookies:
- 360 g bloem
- 300 g bruine suiker
- 225 g boter
- 1 ei
- 1 tl bakbpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl kaneel
- 1 tl gember
- 1 tl kruidnagel
Benodigdheden voor het glazuur:
- 225 g poedersuiker
- 80 g gepasteuriseerde eiwitten
- 1 tl citroensap
De bereiding:
- Voeg de zachte boter en bruine suiker toe in een mengkom. Bevestig de platte menghaak aan de keukenrobot en meng het geheel op snelheid vier tot wanneer het geheel lichter wordt.
- Verander de snelheid naar stand twee. Voeg het ei en zout toe. Mix tot een homogeen geheel.
- Laat de mixer lopen en voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe. Mix tot een deeg.
- Plaats het deeg tussen twee vellen vershoudfolie. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5cm. Bewaar het deeg 20min in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwijder de bovenste laag vershoudfolie. Maak cookies in verschillende vormen met behulp van uitsteekvormpjes.
- Bak de koekjes zo’n 10 à 12 minuten in de oven. Wanneer ze klaar zijn, zien ze er droog uit maar voelen ze zacht aan. Laat afkoelen op een rooster.
- Maak het glazuur door de gepasteuriseerde eiwitten in een mengkom te mixen met behulp van de platte menghaak. Mix op stand zes tot wanneer de eiwitten schuimen.Voeg citroensap toe.
- Voeg de poedersuiker geleidelijk toe tot je de gewenste consistentie bereikt.
- Plaats het glazuur in een decoratiepen of spuitzak en versier de koekjes. Smakelijk!
Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met KitchenAid.
Kitchenaid.be
Lees ook:
Zo creëer je de allermooiste kapsels van influencer Annabel Pesant
7 wetenschappelijk bewezen manieren om je mentale gezondheid op peil te houden