Wij spraken met Natalie Portman, de muze van Miss Dior
© Dior

Wij spraken met Natalie Portman, de muze van Miss Dior

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

De Amerikaanse actrice Natalie Portman is al sinds 2010 het gezicht van Christian Diors parfum Miss Dior. Ook nu schittert ze in de nieuwe campagne. We spraken met de actrice over haar band met het iconische parfum.

/

Bijna tachtig jaar na de introductie van het tijdloos jeugdige parfum, wordt Miss Dior onder leiding van Francis Kurkdjian, de creatief directeur van Dior Parfums, vernieuwd.

Kurkdjian hecht bijzondere waarde aan jasmijn en streeft ernaar terug te keren naar de karakteristieke noten die werden gebruikt bij de extractiemethoden in 1947, toen Miss Dior voor het eerst werd gecreëerd. De Amerikaanse actrice Natalie Portman blijft een prominente rol spelen in de campagnes.

/

“Ik hou van de evolutie van het vrouw-zijn van Miss Dior. Het draait allemaal om het vinden van haar vreugde”, zegt Portman.

Beschrijf deze nieuwe Miss Dior in drie woorden.

“Elegant, krachtig en vrolijk.”

Wat is voor jou het meest verrassende aan deze nieuwe versie?

“De infusie van jasmijn is spectaculair. Francis Kurkdijan was ongelooflijk nauwgezet over het extractieproces en was vastbesloten om alleen de beste jasmijn te oogsten. Deze zorg is terug te vinden in de uiteindelijke geur.”

Wat is jouw definitie van liefde?

“Liefde is aandacht geven.”

Noem drie dingen waarvoor je ’s morgens wakker voor wil worden?

“Voor mijn familie, mijn gemeenschap en het geluk van toch weer een nieuwe dag”

Je bent sinds 2010 het gezicht van Miss Dior, één van de meest iconische geuren van het Huis. Hoe was deze ervaring voor jou?

“De ervaring is werkelijk verheugend geweest. Bij Dior voel ik me echt thuis, het is als een familie. Het is een prachtige samenwerking van honderden artiesten die samen werken. Het niveau van vakmanschap en traditie is iets waar ik enorm dankbaar voor ben en dat ik graag wil ervaren en vieren.”

Wie is volgens jou de Miss Dior-vrouw? 

“Ik denk dat de Miss Dior vrouw iemand is die op zoek is naar schoonheid, liefde en haar eigen waarheid in de wereld. Allemaal romantische idealen.”

Hoe kunnen make-up en parfum volgens jou worden gebruikt als empowermentmiddelen?

“Ik geloof dat elke keuze die je maakt op basis van wat je mooi vindt en waar je vreugde uit haalt, een uiting is van je individualiteit.”

Je draagt in de campagne prachtige jurken gecreëerd door Maria Grazia Chiuri. Hoe dragen ze volgens jou bij aan het verhaal van het nieuwe Miss Dior parfum?

“Miss Dior gaat over het vinden van zelfvertrouwen en het nemen van controle over je vrouwelijkheid, precies de pijlers van Maria Grazia Chiuri’s ontwerpen.”

Wat vind je van de sterke feministische boodschap van Diorontwerpster Maria Grazia Chiuri?

“Maria Grazia is werkelijk briljant en heeft het vermogen gehad om enkele van de meest invloedrijke feministen van onze tijd te verenigen, van literatuur tot kunst tot dans. Ik bewonder haar enorm en waardeer hoe ze betekenis in haar werk brengt, nieuwe stemmen ontdekt en inspiratie biedt door verschillende kunstvormen te verenigen.”

Lees ook: Deze trend zie je overal en wil je zelf proberen: de zijscheiding

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Beauty, Dior, Miss Dior, Natalie Portman, Parfum.