Wij probeerden een breinmassage uit in de eerste Mind Oasis spa in België
© Robin Joris Dullers

Wij probeerden een breinmassage uit in de eerste Mind Oasis spa in België

Leestijd: 2 min

Vorige week opende Rituals Cosmetics de deuren van haar eerste Mind Oasis spa in België. Het merk wil daarmee mentale ontspanning voor iedereen toegankelijk maken aan de hand van een brain- en hydromassage. Wij probeerden het uit. 

/

In de gloednieuwe winkel van Rituals Cosmetics op de Meir in Antwerpen vind je sinds eind vorige week de eerste Belgische Mind Oasis spa. Met dit concept wil het merk bezoekers zowel fysiek als mentaal een volledig uitgerust gevoel geven. 

Op het menu staan twee behandelingen: de Brain Massage, die plaatsvindt in een van de vier persoonlijke pods. In deze coconvormige stoel ontvang je een dertig minuten durende breinmassage, begeleid door ademhalingsoefeningen, 4D-muziek en trillingen om je in een meditatieve staat te brengen. Daarnaast zijn er ook vijf warme waterbedden beschikbaar, waarop je twintig minuten lang kan drijven voor een Hydro Massage. De combinatie van de twee zou angst verminderen, diepe ontspanning bevorderen en spierpijn behandelen.

Lees ook: Kan je iets doen tegen cellulitis? Expert: “Er bestaat geen mirakelingrediënt, maar sommige claims kloppen”

Robin Joris Dullers

Uitgetest: de Hydro Massage in de Mind Oasis spa van Rituals Cosmetics

Om eerst fysiek volledig te ontspannen, beginnen we met de Hydro Massage. Twintig minuten lang word je hierbij gemasseerd door jetstreams op een warm waterbed, terwijl rode LED-lampen de aanmaak van collageen in de huid stimuleren. De expert van dienst leg uit dat de stralen extra diep op de spieren inwerken omdat je drijft en er dus geen drukpunten zijn.

Wat vonden we ervan? Door de natuurgeluiden op de achtergrond, de warmte van het bed en de rode lampen, waan ik mij al na vijf minuten op een zonovergoten strand. De waterstralen voelen heerlijk aan, en het stramme gevoel in mijn spieren lijkt geleidelijk aan weg te trekken. Hoewel de massage relatief kort is, heb ik de indruk dat het effectief spanning doet wegvloeien. Een pluspunt is ook dat je al je kleren gewoon aanhoudt en na afloop niet buiten wandelt met een vet hoofd van de massageolie.

Lees ook: De beauty- en badkamergeheimen van visagiste Sophie Engelen.

Robin Joris Dullers

Uitgetest: de Brain Massage in de Mind Oasis spa van Rituals Cosmetics

Dan komen we aan bij de pièce de résistance van de Mind Oasis spa, hét klapstuk waar Rituals Cosmetics zich mee wil onderscheiden: de Brain Massage. Door het gebruik van specifieke frequenties en vibraties, in combinatie met een 4D-muziekervaring, word je hierbij als bezoeker in een diepe meditatieve staat gebracht. Dit wordt brainwave entrainment genoemd, een methode om de hersenen op natuurlijke wijze te kalmeren door middel van geluids- of lichtpulsen. De breinmassage duurt 30 tot 50 minuten en gebeurt in een afgezonderde cabine.

Wat vonden we ervan? Nog helemaal ontspannen van de Hydro Massage, neem ik plaats op de comfortabele ligstoel in één van de vier pods in de Mind Oasis spa. Het helpt dat de cabines dicht kunnen, zodat alle prikkels rondom helemaal wegvallen. Na een aantal korte ademhalingsoefeningen, mag ik mijn ogen sluiten en begint de sessie. In het begin probeer ik krampachtig aan niets te denken, maar ik kan mijn op hol slagende gedachten moeilijk onder controle krijgen. Tot… mijn brein plots stopt met te overdenken. Geen idee hoelang, maar voor de eerste keer ooit denk ik bewust over niks na zonder dat ik slaap. Ik besef dat ik “weg” was omdat de muziek zachtjes uitdooft en de stem aangeeft dat de massage erop zit, terwijl ik geen enkele herinnering heb van een groot deel van de sessie.

Na afloop tintelt mijn lichaam en heb ik even tijd nodig om terug op mijn positieven te komen. Alsof ik net ben ontwaakt uit een diepe powernap. In de uren erna steekt een zeurende hoofdpijn op en verdraag ik minder prikkels dan normaal. Zelfs televisie kijken, voelt onaangenaam. ’s Ochtends word ik tot mijn verrassing frisser en helderder wakker dan ik mij in lange tijd gevoeld heb. Ik kan me beter concentreren en heb de indruk dat ik minder prikkelbaar ben. Helemaal zeker weet ik niet of dat door de massage komt, maar ik heb alleszins al een nieuwe afspraak gemaakt. Fascinerend vind ik het in ieder geval.

Een Hydro Massage van 20 minuten kost € 19,90, een Brain Massage van 30 minuten € 29,50. Voor de combinatie betaal je € 44,50. De Mind Oasis Spa bevindt zich in de vernieuwde Rituals winkel op Meir 77, Antwerpen. Meer info vind je op de website

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.