Weekendtip: The Crystal Ship Oostende
© Henrik Haven

Weekendtip: The Crystal Ship Oostende

Door Aurélie Boffé
Leestijd: 1 min

Heb je een weekendje vrij en wil je ontsnappen aan de drukkende hitte? Dan sturen wij jou graag richting de Belgische kust, meer specifiek: naar het Public Art Festival The Crystal Ship in Oostende.

Kunstparcours

Voor de derde keer op rij organiseert de stad Oostende het street art festival The Crystal Ship. Een zestigtal Belgische en internationale artiesten werden aan het werk gezet en kleedden de stad aan met meer dan 50 muurschilderingen en 200 kleinere kunstwerken in ruim twee jaar. De werken zijn verspreid over de hele stad, zowel in het centrum als in de buitenwijken, en aangeduid op een stadskaart die verkrijgbaar is bij het infopunt voor toerisme. Je kan het parcours te voet of met de fiets afleggen, met een gids of op je eentje. Sinds 2016 boden meer dan 300 bewoners hun façade aan voor het project, en de kunstwerken worden niet verwijderd, waardoor de tentoonstelling permanent te bezichtigen is.

 

Als je dan toch al aan de kust bent: Marie Claire nodigt je uit op de Nacht van het Zoute

 

Een groot succes

Al meer dan 100 000 bezoekers kwamen een kijkje nemen naar de open air tentoonstelling. Volgens burgemeester Vande Lanotte maakt The Crystal Ship kunst toegankelijker voor de mensen: “De kunstenaars doen elk hun eigen ding op muren, op plaatsen waar mensen wonen, werken, enzovoort. De eerste twee edities van The Crystal Ship hebben bewezen dat kunst toegankelijk is, dat ze overal aanwezig is, en dat dit ook enorm gewaardeerd wordt”.

Deze tentoonstelling is de ideale gelegenheid om al slenterend Oostende te verkennen, en is bovendien helemaal gratis. Ontdek fantastische (inter)nationale artiesten met een stadskaart in de hand, als een echte toerist in eigen land.

Free art for everybody!

 

Meer weten? Alle info op de website van The Crystal Ship.

Zandsculpturen voor de kids

Uiteraard vergeten we de allerkleinsten niet. Neem je kinderen gerust mee op weekend en breng zeker ook een bezoekje aan het Sand Magic zandsculpturenfestival.

Mickey Mouse viert zijn 90ste verjaardag, en dat gaat niet zomaar ongemerkt voorbij. 34 artiesten uit 12 verschillende landen trokken naar Oostende om de bekendste en recentste Disney, Pixar, Marvel en Star Wars personages uit 150 gigantische zandblokken tevoorschijn te toveren. In één maand tijd kwam de tentoonstelling tot stand, en is nu ongeveer anderhalf voetbalveld groot, waardoor ze al sinds 2010 een plaatsje in het Guinness Book of Records kon veroveren als grootste festival in haar soort.

Sand Magic Mickey 90 Oostende 2018 Official Making Of from Alexander Deman on Vimeo.

Genoeg kijkplezier voor de hele familie dus!

Meer info op de website van Sand Magic.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Expo, Festival, Hotspot, Kunst, Lifestyle, Oostende, Thecrystalship.