Weekendtip: dans mee op het allerlaatste feest van de voormalige Boccaccio
© Unsplash

Weekendtip: dans mee op het allerlaatste feest van de voormalige Boccaccio

Leestijd: 1 min

Nostalgie! De Boccaccio in Destelbergen was vroeger de place to be om te feesten tot in de vroege uurtjes. Later werd de club omgevormd tot de Bocca en een tijd geleden sloot de discotheek voorgoed zijn deuren. Op zaterdag 8 september opent de club voor de allerlaatste keer zijn deuren voor een nostalgisch feestje: The End of B.

In 1971 zag de Boccaccio voor de eerste maal het levenslicht. De club, gelegen aan de Solariumdreef in Destelbergen, werd ingericht zoals een immens schip omdat het gelegen was aan een vijver. In 1987 veranderde de naam van de club naar Boccaccio Life International en toen begon het succes pas echt. De discotheek werd omgevormd naar het voorbeeld van de befaamde Hyppodrome in Londen. Je kon er elk weekend dansen tot in de vroege uurtjes.

Belgische legende

De club groeide al snel uit tot de hipste plek van ons land en was beroemd in het binnen- en buitenland. De Boccaccio was zelfs de geboorteplaats van de ‘New Beat‘ muziekstijl, een genre dat je vooral herkent aan het trage tempo en de zware bassen. Het genre ontstond volledig toevallig toen de toenmalige dj’s pop, rock en electropop nummers extreem begonnen te pitchen om ze in een set te laten passen. Het genre blaast ondertussen 30 kaarsjes uit en dat mag gevierd worden!

Op 8 september opent de voormalige Boccaccio voor de allerlaatste keer zijn deuren voor een spetterend feestje. Op de line-up staan resident en vaak gevraagde dj’s zoals Olivier Pieters, Phi Phi, Laurent Warin en Chacha Public. Verwacht je ook aan een hoop licht-en lasershows, een geweldig soundsystem en andere verrassingen. The End of B is de allerlaatste kans om de legendarische periode uit de Belgische geschiedenis te herbeleven en New Beat te vieren.

The End of B vindt plaats op 8 september 2018 vanaf 22u30. Solariumdreef 5, 9070 Destelbergen. Tickets: 15 euro.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Bocca, Boccaccio, The end of b.