Weekendtip: de tweede editie van Zuiderburen
©

Weekendtip: de tweede editie van Zuiderburen

Leestijd: 1 min

Plannen dit weekend? Nu wel, want de tweede editie van Zuiderburen strijkt neer op het Antwerpse Zuid. Noem het een grootschalig buurtfeest dat zich vestigt rondom de hipste restaurants en bars van de Leopold De Waelplaats op de muzikale deuntjes van live bands en artiesten.

Streetfestival

Proef smaaksensenaties van de verschillende hotspots, geniet van live optredens van bands en artiesten, of neem deel aan een van de sportieve en culturele activiteiten. Anders dan vorig jaar kan je al een dagje vroeger buurten, want vrijdag is er een afterwork- en netwerk event.

Bloemschikken of petanquen?

Een workshop bloemschikken of liever een workoutje in The Brick (inschrijven kan hier)? En uiteraard geen buurtfeest zonder een wedstrijdje petanque Bovendien is op zondag is de hele buurt rond de Leopold De Waelplaats autovrij: dat betekent nog héérlijker vertoeven op ’t Zuid.

Over bloemschikken gesproken, lees ook: 5 vintage hobbies die helemaal terug in zijn. 

Zuiderburen

Morrec

Zeg het met een bloemetje

Om de buurtbewoners op een originele manier uit te nodigen, verspreidde de organisatie ruim 1.000 bloemen over de buurt. Een initiatief ondersteund door Tifiori en projectontwikkelaar Triple Living.

“Deze prachtige buurt heeft nood aan een jaarlijks buurtfeest. ’t Zuid verzamelt zo veel talent dat een absolute meerwaarde vormt voor de buurt. Daarom vinden we het ook toepasselijk om iets terug te doen voor de buurtbewoners en zetten we hen letterlijk in de bloemetjes”, aldus Michaël Contamine, organistor van Zuiderburen.

Buurtbewoners die een bloemetje voor hun deur vinden, hebben recht op 1 gratis consumptie op het festival.

Tot dan?

 

Voir cette publication sur Instagram

 

YES! Bijna verlengd weekend. Op een schaal van 0 tot Adrienne, hoe klaar ben jij voor een feestje? 🕺🏼💃🏼🏛 #zuiderburenfestival

Une publication partagée par Zuiderburen (@zuiderburen) le

Praktisch:

Op 14, 15 en 16 september
Alle info op www.zuiderburen.be

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Antwerpen, Hotspots, Lifestyle, Weekend, Zuid.