Weekendtip: de Accessible Art Fair in Bozar
© Pers

Weekendtip: de Accessible Art Fair in Bozar

Leestijd: 1 min

Van 5 tot 7 oktober 2018 kan je in Brussel terecht voor de twaalfde editie van de Accessible Art Fair. Op de unieke kunstbeurs kan je als bezoeker niet alleen zorgvuldig gekozen kunst bewonderen, maar ook de kunstenaars zelf ontmoeten. Wie weet kan je er zelfs het kunstwerk van je dromen op de kop tikken!

Kunstliefhebbers opgelet! In oktober vind de nieuwste editie van de internationale Accessible Art Fair (ACAF) opnieuw plaats in de Bozar in Brussel. Voor wie nog niet bekend is met het concept: ACAF biedt kunstenaars een uniek platform aan dat hun werk toegankelijk maakt voor het publiek. De beurs wordt zowel in Brussel als in New York gehouden en brengt bezoekers in contact met de kunstenaars. Het is de ideale tentoonstellingsruimte voor kunstenaars, designers en beeldhouwers.

Strenge selectie

Elk jaar waakt een strenge jury over de kwaliteit van de werken op de Accessible Art Fair. Dit jaar bestaat de jury onder andere uit Simon de Pury (oudvoorzitter en veilingsmeester bij Philips de Pury en Sotheby’s), Stephanie Mannaseh (stichter en CEO Accessible Art Fair) en Sophie Clauwaert (directeur ArtExpert). De professionele jury selecteert elk jaar werken uit meer dan 3000 inschrijvingen.

Bij elke editie van ACAF wordt ook een speciale eregast gekozen. Dit jaar gaat die eer naar modefotograaf Dirk Lambrechts. Na meer dan 25 jaar voelde hij de nood om terug te keren naar de beginselen, naar pure zwart-wit fotografie. Dat resulteerde onder andere in het Cover-ed project, een eerbetoon aan zijn overleden vader. Van zijn vader erfde hij twee dekens uit de tweede wereldoorlog. De dekens vormen de rode draad in de verbluffende reeks. Lambrechts probeert vandaag, nu religie en oorlog afstand creëren, een dialoog over te brengen die wederzijds respect beklemtoont.

Accessible Art Fair. Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. 5- 7 oktober 2018. Op vrijdag vernissage van 17 tot 20 uur. Op zaterdag geopend van 11 tot 20 uur, op zondag open van 11 tot 19 uur.

 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Accessible Art Fair, Bozar, Brussel.