Chia overnight kokos en frambozenparfait
Serveert 2
- 100g frambozen
- 240ml Alpro Kokosnootdrink
- 4 eetlepels chiazaad
- 2 eetlepels lijnzaad
- 40g geroosterde amandelschilfers/kokosschilfers
- 1 eetlepel agavesiroop
- 200g Alpro Natuur Plantaardig Alternatief voor Yoghurt
Topping:
Geroosterde amandel-/kokosvlokken
Verse frambozen
Bereiding:
1. Mix de frambozen en Alpro Kokosnootdrink in een blender tot een zijdezachte massa.
2.Giet in een grote kom. Meng de chia- en lijnzaadjes, geroosterde amandel-/kokosvlokken en agavesiroop erdoor.
3. Dek af en zet een nacht in de koelkast.
4. Schep het ’s ochtends in kleinere kommetjes of glazen en overgiet met een laagje Alpro Natuur Plantaardig Alternatief voor Yoghurt. Werk af met de extra geroosterde schilfers en verse bessen.
5. Neem een lepeltje, proef en geniet!
Shakshuka met dumplings
Benodigdheden – 2-3 personen
- 1 doosje Davai Sweet Tomato Chili
- 1 middelgrote ajuin
- 3 teentjes look
- 1 aubergine
- 2 paprikas
- 200g kerstomaten
- 400 ml tomatenpulp
- 100 ml Tahin
- (olijf) olie
- Verse munt & koriander (of andere verse kruiden)
- Ras el Hanout
- Paprika poeder
- Peper, zout
1. Bak je dumplings in de pan met wat olie op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zien. Tip: jemoet de dumplings niet ontdooien, je kan ze meteen uit de diepvries op de pan gooien!
2.Haal de dumplings van de pan en leg het in een aparte kom voor nu.
3. Snij je look, ajuin, kerstomaatjes aubergine en paprika in kleine blokjes. Bak eerst een paar
minuten de ajuin en voeg daarna de rest van de groenten toe
4. Voeg de tomatenpulp toe en kruid bij met Ras el Hanout.
5. Ondertussen kan je de tahin mengen met wat olie, zout en peper zodat je saus al klaar is.
6. Leg de dumplings terug in de pan bij de groenten en kruid af met munt en koriander.
7. Proef of het kruidig genoeg is voor jou, zo ja: schep het gerecht op en werk af met de tahin saus
Bron: Davai.
Lees ook: 3x kroketten: de lekkerste recepten uit het nieuwe kookboek van Stuff’d
Vegan Lasagna
Ingrediënten:
• 125g lasagnebladen
• 250g plantaardig gehakt
• 1⁄2 flespompoen (400g)
• 150 g spinazie
• 2 el tomatenpuree
• 1 gele ui
• 1 teentje look
• 400ml passata
• 50g plantaardige boter
• 500ml sojamelk
• 200g vegan kaas geraspt
Zelf toevoegen:
• 2 el olijfolie
• zout
• peper
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten.
4. Voeg de knoflook en het vegan gehakt toe en bak gedurende 2 minuten rondom gaar.
5. Voeg vervolgens het tomatenconcentraat toe en bak 1 minuut aan om het te ontzuren. Voeg daarna pas de passata toe. Breng op smaak met zout, peper en 1 el Italiaanse kruiden. Laat 5 minuten sudderen op laag vuur.
6. Schil en snijd ondertussen de pompoen in dunne plakjes in de breedte.
7. Voeg vervolgens de spinazie toe aan de pan met het gehakt tot deze geslonken is.
8. Voor de bechamelsaus: smelt de vegan boter in een steelpannetje en voeg dan de bloem toe. Bak al roerend een paar minuten. Doe er dan beetje bij beetje al roerend de sojamelk bij. Blijf roeren totdat er geen klontjes meer zijn en de saus begint in te dikken. Breng op smaak met nootmuskaat, een bouillonblokje, peper en zout.
9. Wissel in een ovenschaal (ongeveer 35×25), laagjes tomatensaus, fijne plakjes rauwe pompoen, lasagne vellen en bechamel af, doe dit 2 keer. Let erop dat de laatste laag bechamel is. Bestrooi de lasagne met een dikke laag vegan geraspte kaas.
10. Bak 45 minuten in de oven. Laat daarna nog 15 minuten afkoelen en serveer warm.
Bron: Crisp
Lees ook: De leukste nieuwe adressen om te ontdekken in Brussel