Getest door de beauty experte: 3 waterproof mascara’s
© Unsplash

Getest door de beauty experte: 3 waterproof mascara’s

Leestijd: 2 min

Een dagje naar het strand, een uitstap naar het zwembad of een gevoelige meeting op de planning? Dan zijn panda-ogen het laatste waar je je zorgen om wil maken. Enter waterproof mascara's. De beauty redactie van Marie Claire offerde zich maar al te graag op om er drie uit te testen op textuur, effect en uiteraard waterbestendigheid.

Het verdict lees je hier:

/

Diorshow Pump’n’Volume Waterproof, Dior

Beschrijving:

Deze waterdichte versie van de klassieke Pump’n’Volume belooft een even intens resultaat dankzij zijn “squeezable formule” waardoor je de wimpers nog voller kan maken, door de tube achteraan samen te drukken. Verder heeft de mascara een hogere dosis was dan de klassieke waterproof formules van Dior.

Positieve punten:

 • Waterdicht: 10/10. Deze mascara doorstond een emotionele huwelijksdag- en avondfeest (er waren tranen) en zou waarschijnlijk ook de nacht probleemloos hebben doorstaan, als we niet de goede gewoonte hadden om make-up altijd te verwijderen.
 • Eenvoudig te verwijderen: ondanks zijn waterdichte prestaties gaat hij heel gemakkelijk met een make-up remover op basis van olie.

Lees ook: Shopping: de mooiste lippenstiften voor elk huidtype.

 • Economisch: je hoeft maar een enkele keer door je wimpers te gaan met het borsteltje voor een zichtbaar, mooi resultaat. Blijven de wimpers aan elkaar plakken, kan je er gewoon nog eens doorgaan met het borsteltje zonder extra product toe te voegen. Een mascara die lang kan meegaan, dus.

Negatieve punten:

 • De “squeezable” tube: Dit is meer een bevinding dat een negatief punt, de Pump’n’Volume tube is flexibel genoeg om te kunnen samendrukken en zo meer mascara op te pakken op het borsteltje. Maar eerlijk gezegd gebruiken we die functie praktisch niet.

Mascara Diorshow Pump’n’Volume Waterproof, Dior, 34,50€, hier verkrijgbaar.

/

Extreme Waterproof Mascara, Annayake

Beschrijving:

Een waterdichte mascara met een langwerpige en gebogen borsteltje dat de wimpers verlengt en krult voor een verfijnde make-up.

Positieve punten:

 • Waterproof: 9/10. Blijft na een drukke werkdag feilloos op zijn plaats, tegen de avond toe bespeuren we een subtiele schaduw onder de ogen en in de ooghoeken.
 • Verfijnd: de mascara verspreidt zich gemakkelijk en gelijkmatig dankzij het borsteltje. Op het moment zelf lijkt het praktisch niet of je mascara op hebt, maar bij vergelijking met een ongemaquilleerd oog, realiseren we ons de effectiviteit ervan.

Lees ook: Behoud zo lang mogelijk je bruin kleurtje met deze simpele trucs. 

 • Gebruiksvriendelijk: Zoals gezegd verspreidt mascara zich gemakkelijk dankzij de borstel, zelfs bij make-up leken. Erg zeldzaam voor een waterproof mascara.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ANNAYAKE (@annayake.official) le

Negatieve punten:

 • Het waw-effect blijft uit: deze mascara is heel fijn: hij verlengt en krult de wimpers zonder ze te verzwaren. Wil je een “red carpet“-mascara met dikke, zware wimpers, dan is deze mascara niets voor jou.

Extreme Waterproof Mascara, Annayake, €28,90, verkrijgbaar hier.

/

Top Coat Waterdichte Mascara, Be Creative Make-up

Beschrijving:

Met deze onzichtbare waterbestendige mascara top coat maak jij eender welke mascara onmiddellijk waterproof én extra langhoudend.

Positieve punten:

 • Waterproof: 9/10. Deze toplaag mag dan wel je favoriete mascara waterdicht maken, hij laat hier en daar toch een schaduw achter. Enkel zichtbaar onder een heel streng oog.
 • Praktisch: Je hoeft geen 50 waterdichte mascara’s te testen om eentje te vinden die evengoed is als je huidige non-waterproof. Deze toplaag is als een vernis over je mascara, een droom, toch?

Lees ook: Health is wealth: 5 natuurlijke deodorants als alternatief

 • Het prijskaartje: Amper €12,95 voor een waterbestendige mascara, wie doet beter?

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BE Creative Make Up (@becreativemakeup) le

Negatieve punten:

 • Materiaal: het materiaal is gelatine-achtig en niet volledig transparant, het vereist soms een tweede poging om het de inhoud goed te verspreiden.

Mascara Top Coat Waterproof, Be Creative Make Up, 12,95€, hier verkrijgbaar.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Beauty, Getest, Mascara, Waterproof.