Wat te doen tegen statisch haar? Dit zijn de 5 ultieme tips
© Launchmetrics Spotlight

Wat te doen tegen statisch haar? Dit zijn de 5 ultieme tips

Leestijd: 1 min

Heb jij ook zo vaak last van statisch haar in de winter? Wij zochten uit wat je ertegen doet en geven vijf toptips mee die jouw oplossing zijn om statisch haar voor eens en voor altijd te verbannen. 

/

Oorzaak van statisch haar

Om te begrijpen wat statisch haar veroorzaakt, moet je weten dat gedurende de dag zowel je haar als je huid elektronen opnemen. In vochtige seizoenen, zoals de zomer, vormt zich een dun laagje water over je haar, dat elektriciteit geleidt en de elektronen terug de lucht in laat stromen. Tijdens drogere seizoenen zoals herfst en winter, blijven deze geladen elektronen echter in je haar zitten, waardoor je lokken uit elkaar gaan staan.

Tips om statisch haar te voorkomen

  1. Voedende shampoo: In droge seizoenen, wanneer de lucht minder vochtig is, maakt het al een wereld van verschil als je een voedende shampoo gebruikt. Dit voorkomt dat het haar extra broos wordt.
  2. Was niet te vaak: Het vermijden van droog haar is cruciaal om elektrische schokjes te voorkomen, en de frequentie van het wassen van je hoofdhuid speelt hierbij een grote rol. Te vaak je haar wassen is nooit ideaal, omdat dit je hoofdhuid en haar uitdroogt. Een uitgedroogde hoofdhuid kan leiden tot een verhoogde statische lading, wat resulteert in ongewenst pluizig haar. Beperk daarom het aantal keren dat je je haar wast om je hoofdhuid en haar de natuurlijke oliën te laten behouden en elektrische schokjes te verminderen.
  3. Kies voor een ‘ionische’ haardroger: Een ionische haardroger maakt gebruik van ionentechnologie om negatieve ionen af te geven tijdens het drogen. Dit voorkomt statisch haar en bevordert glans en pluisvrij haar.
  4. Reiniging van haarborstels: Net zoals make-upkwasten hebben ook haarborstels regelmatig een grondige reiniging nodig. Een diepe wasbeurt met babyshampoo helpt bij het verwijderen van productopbouw, wat statisch haar tegengaat.
  5. Gebruik van voedende stylingproducten: Vermijd haarproducten met alcohol, zoals zeezout sprays, omdat ze het haar kunnen uitdrogen. Kies in plaats daarvan voor voedende stylingproducten om je haar te stylen zonder het te beschadigen, vooral in het najaar.

Shop onze favorieten

Lees ook: Zo bescherm je je haar tegen koude, droge lucht & Krijg je echt voller haar door shampoo te vervangen door baking soda? 

Redactie Marie Claire De artikels van >