Hoe vitamine A smeren de tekenen van veroudering drastisch tegengaat
© unsplash

Hoe vitamine A smeren de tekenen van veroudering drastisch tegengaat

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Dagelijks vitamine A op ons gezicht smeren is een must. Dat zegt Lars Fredriksson, oprichter van het Zweedse verzorgingsmerk Verso. Verso ontdekte eerder al een formule die acht keer efficiënter was en maar half zoveel irriteerde als traditionele retinol. Nu komen ze uit met een eigen molecule. Een interview met Fredriksson.

/

Waarom moeten we allemaal vitamine A gebruiken in onze verzorgingsroutine ?

“Om de huid te verbeteren en haar in de best mogelijke conditie te houden. De hoeveelheid en concentratie vitamine A die je moet smeren, hangt af van je huidtype. Verso’s recept voor een eenvoudige dagelijkse verzorging begint met ons eigen vitamine A-complex retinol 8. Dat is acht keer werkzamer dan traditionele retinol en irriteert maar half zoveel. Retinol 8 stimuleert de natuurlijke collageenproductie van de huid, waardoor de tekenen van veroudering drastisch worden verminderd. Het speelt in op de meest vitale noden van de huid en verbetert de kwaliteit en textuur ervan, zonder de dagelijkse huidverzorgingsroutine ingewikkeld te maken.”

Welke ruimte wilde je opvullen met Verso?

“Ik lanceerde Verso in 2013 als een praktische aanvulling op de huidverzorging die belooft essentiële producten aan te bieden die efficiënt inspelen op de dagelijkse behoeften van de huid. En dat in een Scandinavisch design. Verso vertrekt vanuit wetenschap en creëert hoogwaardige producten met weinig ingrediënten. We selecteren onze ingrediënten zorgvuldig en nemen geen shortcuts tijdens de ontwikkeling van de producten. Ons ultieme doel is het gemakkelijker maken voor de klanten om een gezonde huidverzorgingsroutine te combineren met hun drukke leven. Onze producten bieden die efficiëntie, zonder poespas. Dat is heel Zweeds: je krijgt voor wat je betaalt, we maken geen valse beloftes want dat pikt de consument niet. Elk product is ontwikkeld als een stand-alone product en kan op zichzelf gebruikt worden of samen met elk ander product of merk.”

/

Jullie hebben een eigen molecule ontwikkeld. Kan je daar iets over vertellen?

“Het is een huidverzorgingstechnologie die twee steringrediënten combineert: vitamine A en niacinamide. Dankzij de verhoogde stabiliteit van vitamine A kunnen producten op basis van de molecule NEAR 1 de voordelen van zowel vitamine A als niacinamide tegelijkertijd leveren. Het kostte ons acht jaar onderzoek en ontwikkeling, maar nu introduceren we iets innovatiefs. NEAR 1 levert de  verjongende voordelen van vitamine A in combinatie met het vermogen van niacinamide om de zichtbaarheid van een ongelijkmatige teint te verminderen. Vitamine A is goed in het snel afvoeren van oude huidcellen van de opperhuid, waardoor een egale teint en een vollere huid met een frisse, gezonde uitstraling zichtbaar worden. Niacinamide is efficiënt in het egaliseren van de huidskleur. Het vernauwt de huidporiën en versterkt het vermogen van de huid om gehydrateerd te blijven. Voor ons betekent deze molecule een triomf voor wetenschappelijk gebaseerde huidverzorging.”

Welk product uit jullie gamma zou iedereen moeten proberen?

“Het Super Eye Serum is de bestseller. Het bevat speciale peptiden om de gevoelige huid rond de ogen te beschermen en fijne lijntjes, zwellingen en donkere kringen onder de ogen te verminderen. Een game changer.”

Info: Super Elixir van Verso kost € 185 en is vanaf 7 september te koop bij blos en Senteurs d’Ailleurs. Vanaf 1 oktober is het product verkrijgbaar bij alle Belgische retailers van Verso.

Lees ook: 5 tips uit het boek van gezondheidscoach Lies Helsloot om beter te bewegen

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Skincare.