Enquête: Vrouwen willen meer financiële onafhankelijkheid
©

Enquête: Vrouwen willen meer financiële onafhankelijkheid

Leestijd: 1 min

Op 11 november wordt in België voor de 45ste keer Vrouwendag gevierd. De datingsite Twoo zag dat als een uitstekende gelegenheid om eens te peilen naar wat haar leden over relaties denken. Wij zetten enkele van de interessantste resultaten op een rij. 

Uit onze resultaten blijkt dat vrouwen meer financieel onafhankelijk willen zijn dan vroeger, en een duidelijke visie hebben op de rolverdeling in het huishouden. – Lien Louwagie, woordvoerster van Twoo

Financiële onafhankelijkheid

Uit de cijfers blijkt dat vrouwen een grotere financiële onafhankelijkheid willen dan mannen. Zo zegt 37,5% van de vrouwen geen gemeenschappelijke rekening te willen, terwijl dat bij de mannen slechts 14,3% is. Van de vrouwen die wel instemmen met een gemeenschappelijke rekening wil 74% het budget beheren. Bij de mannen is dat slechts 53%.

De rolverdeling in het huishouden

De enquête toont verder ook aan dat mannen, met 82,1%, meer bereid zijn om thuis te blijven en voor de kinderen te zorgen dan vrouwen (70,8%). Daarnaast is het voor vrouwen de normaalste zaak van de wereld dat beide partners uit werken gaan, ook wanneer één inkomen meer dan voldoende is. Meer bepaald wil 34% van de vrouwen dat haar partner ook uit werken gaat, terwijl maar 12% van de mannen wil dat hun vrouw buitenshuis werkt wanneer ze met één salaris rondkomen.

Belang van opleidingsniveau

Tot slot zouden vrouwen ook meer belang hechten aan het diploma van hun partner dan mannen. Zo aarzelt 32% van de vrouwen een partner te daten met een lager diploma dan dat van zichzelf, bij de mannen is dat slechts 11%.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Enquête, Financiële onafhankelijkheid, Huishouden, Opleidingsniveau, Twoo, Vrouwendag.