Bruidsmake-up en -kapsels: vijf beautyhacks van een expert
© Imaxtree

Bruidsmake-up en -kapsels: vijf beautyhacks van een expert

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Als er één ding is dat we allemaal weten over bruiloften is het dat alle ogen altijd op de bruid gericht zijn. Er glowy en classy uitzien op je speciale dag is dus van groot belang. Doorgewinterde professional Els Van Schoor van Blonde geeft advies over bruidsmake-up en -kapsels die je omtoveren in een stralende bruid.

/

Op tijd begonnen…

“Zaterdagochtenden zijn druk bezette momenten voor visagisten en hairstylisten. Blokkeer de datum in de agenda van je visagiste ruim op tijd, een jaar op voorhand zelfs. Een proefmoment boek je een drietal maanden voor de trouw. Meestal is de jurk dan al on point en biedt die veel inspiratie voor make-up en kapsels. Ook heeft de bruid dan nog genoeg tijd om naar de kapper te gaan om de puntjes van de haren bij te knippen of enkele laagjes of highlights aan te brengen. De laatste kappersafspraak valt idealiter een week voor de trouwdag. Die week gaat de bruid meestal ook langs de schoonheidsspecialiste om de nagels te laten verzorgen.”

Blush en lipliner

“Bridal looks volgen vaak trends uit de modewereld. Bruiden willen een glowy skin en durven tegenwoordig al eens voor een overvloedige blush gaan. Een tikje gewaagd is ook de lipliner, de mond mag weer iets geprononceerder zijn. Toch blijven veel looks nog steeds classy en clean. De weken ervoor en de dag dag zelf, laat ik de dames (of heren) hun dagdagelijkse skincareroutine toepassen, zodat hun huid niet anders aangepakt wordt dan normaal. Uiteraard begin ik mijn make-up applicatie ook met een stukje verzorging, maar een vertrouwde basis leggen, zorgt voor minder risico’s. Een perfect verzorgde en gehydrateerde huid is voor mij het belangrijkste. Ik gebruik alleen dekkende producten waar nodig, met lichte texturen die makkelijk aangebracht kunnen worden en ben strategisch met het gebruik van poeder. Een fixeerspray die het geheel afmaakt en de glow van de huid versterkt is een must.”

Lees ook: Waarom het lelietje-van-dalen een populair ingrediënt blijft in parfums en cosmetica

/

In de handtas van de getuige

“Een mythe die ik wil weerleggen is die van de longwear lipstick. Ik geef mijn bruid liever een lipstick cadeau om de lippen doorheen de dag bij te werken of ik kom ‘s avonds terug voor een retouche. Ik hou niet van de langhoudende texturen omdat ze de lippen vaak uitdrogen en niet aangenaam aanvoelen. De lipstick gaat in de handtas van de getuige. Die kan ook een paar schuifspeldjes meenemen, mocht er een plukje haar loskomen. Een wattenstaafje is ook handig, om onder de ogen te deppen als er een traantje vloeit. Tenslotte zou ik een wimperlijm en pincet meenemen, mochten er valse wimpers loskomen.”

Waves, chignons, bangs en ballerinadotjes

“Wat hairstyling betreft, zien we dat de ‘au naturel’ look veel gevraagd wordt, ook al kruipt daar natuurlijk best wel wat werk in. We gaan weg van het bohovlechtwerk maar blijven wel bij de losse, moeiteloze waves en krullen die bij de bohovibe horen. Ook voor chignons en opgestoken kapsels zien we dat de textuur natuurlijk blijft, niet té gemaakt. Andere opvallende trends zijn de middenstreep en bangs. Ik krijg ook wel eens de vraag naar strakke kapsels, zoals minimalistische ballerinadotjes. Om de natuurlijke en strakke kapsels wat extra glam te geven, worden er dit seizoen opvallende accessoires gebruikt, zoals statement headpieces en sluiers die de aandacht trekken.”

Blijf jezelf

“Je trouwdag is niet het ideale moment om aan het experimenteren te slaan met je looks. Uiteraard is het fijn om de haar – en make-up technieken en producten toe te passen die je zelf niet onder de knie hebt. Maar stap niet te ver weg uit je comfortzone. Je wil je eigen – ietwat gepimpte – zelf zijn, niet totaal iemand anders. Ben je in het gewone leven avontuurlijk qua haar en make-up, trek die lijn dan zeker door op je trouwdag. Ben je eerder naturel in je looks, blijf dan bij die natuurlijke uitstraling.”

Lees ook: “Iedereen moet een dagcrème gebruiken” & andere skincaremythes ontkracht.

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Bruidsmake-up, Huwelijksmake-up, Trouwen.