Verzorg je intieme zone met deze 5 gynaecologisch geteste producten
© RV

Verzorg je intieme zone met deze 5 gynaecologisch geteste producten

Door Florianne Thys
Leestijd: 2 min

Fris ruiken en een verzorgd voorkomen, dat zijn de absolute essentials voor een vrouw om zich goed te voelen. Een goede intieme hygiëne maakt hier onder meer deel van uit en is bovendien uiterst belangrijk. Enkele intieme verzorgingsproducten zijn hiervoor op maat gemaakt met een aangepaste pH-waarde en respect voor de lactobacillaire flora. Wij sommen er enkele op.

Als vrouw wil je niets liever dan gênante geurtjes vermijden en je zelfzeker voelen over je intieme plekjes. Intieme verzorging is hiervoor belangrijk, aangezien de vagina een complex iets is. Zo heeft de vagina een natuurlijke beschermlaag die infecties en ziekteverwekkende kiemen tegenhoudt, maar is dat soms niet voldoende voor deze gevoelige weefsels.

De intieme zone, de vagina

De vagina, of één van de vele bijnamen die het heeft, bevat verschillende bacteriën. Enkele daarvan zijn goede en gezonde bacteriën die je vagina gezond houden. Anderen zijn slechte bacteriën die schadelijk kunnen zijn. In normale omstandigheden ontstaat er een balans tussen de twee soorten, al kan dit snel keren door simpele dagelijkse activiteiten, zoals menstruatie, inname van geneesmiddelen, synthetisch ondergoed, stress, wassen met zeep, etc. Zodra het evenwicht te sterk verstoord is, kunnen vaginale infecties of irritaties ontstaan. Vandaar dat het belangrijk is om af en toe gebruik te maken van verzorgingsproducten die je intieme zone bescherming bieden. Al is overdrijven, zeker niet aangeraden.

1. Shinn

De intimate oil spray van Shinn is ontwikkeld door Belgische artsen en biedt een optimale bescherming voor je vagina. Het is een spray die de intieme huid voedt en herstelt na het scheren door de natuurlijke samenstelling van olijfolie. Kleurstoffen, hormonen en bewaarmiddelen komen hier niet aan te pas. Onder dermatologisch toezicht werd het product getest en blijkt het voor elke huidtype geschikt, zonder dat het de pH-waarde van de huid aantast.

/

2. Saugella

Saugella, bekend als verzorgingsmerk, heeft enkele producten in het gamma die de intieme zone met zachtheid verzorgt. Meer bepaald vormt hun HydraSerum een geschikt product voor dagelijkse intieme hygiëne. Vooral voor vrouwen die kampen met vaginale droogte is het aan te raden. Het serum bestaat uit xanthaangom, havermelk, salie en goudsbloem, een combinatie die zowel hydraterend als ontsmettend werkt. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat regelmatig gebruik van dit product de pH-waarde van de vagina normaliseert wat een positieve invloed heeft op het welzijn van de vrouw.

/

3. Your Kaya

Op basis van een natuurlijke mix van hennepolie, amandelolie, jojoba olie, goudsbloem en aloë vera presenteert Your Kaya zijn intimate oil. Een geschikte olie om irritaties te voorkomen, de vagina vochtig te houden en de elasticiteit van de huid te bewaren. Wanneer je de olie aanbrengt, is zelf te bepalen: kan zowel na het scheren zijn als na het hebben van geslachtsgemeenschap. Zoals het merk het zelf verwoordt: “Het geeft je lichaam een liefdevolle knuffel.”

 

/

4. Fur

Fur Oil is een olie die specifiek ontworpen is voor de schaamstreek. Het bestaat uit vier hoofdingrediënten – druivenpitolie, jojoba olie, salie en theeboom olie – die de poriën zuiveren en ingegroeide haren helpen te voorkomen. Op basis van gynaecologische testen kan met zekerheid gesteld worden dat het de vagina hydrateert en beschermt, maar dat het ook schaamhaar zacht en soepel maakt.

/

5. Lady Suite

Lady Suite is een verzorgingsmerk dat zowel door vrouwen opgericht werd, als door vrouwen benuttigd wordt. Ze ontwierpen verschillende producten met als doel de vagina gezond te houden en de vrouw comfortabel te laten voelen in haar eigen lichaam. Eén van hun producten is de Probiotic Refreshing Cleanser, een geschikte zeep om ongewenste geurtjes, jeuk en ongemak tegen te gaan. Bovendien houdt deze zeep rekening met de pH-waarde, wat essentieel is om irritaties te vermijden.

Lees meer Marie Claire op: Onze online beauty editor selecteert de nieuwigheden die je moet kennen; Verklein je poriën door deze vijf simpele gewoontes te veranderen; 2 gynaecologen klappen uit de biecht: “Alles begint bij het bespreekbaar maken van de vagina”

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Intieme verzorging, Intieme zone, Vagina, Vulva.