Mummie hotdogs
Kom in de griezelige sfeer van Halloween met deze mummie hotdogs. Dit recept is een creatieve en speelse draai aan een klassieke favoriet, leuk voor jong en oud.
Dit bericht op Instagram bekijken
Ingrediënten
- 16 hot dogs
- 1 pakje bladerdeeg
- ketchup en/of mosterd
- satéstokjes of tandenstokers
Bereiding
- Pel de buitenkant van de deegverpakking en maak hem voorzichtig open. Leg het op perkamentpapier en knijp het deeg samen waar je ziet dat het gescheiden is. Snijd het met een pizzasnijder of een mes in dunne reepjes, pizzasnijder is het makkelijkst.
- Neem hotdogs die je lekker vindt en dep ze droog met een papieren handdoek. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en neem je deegreepjes en wikkel ze om een hotdog, waarbij je een inkeping voor de ogen achterlaat.
- Bak ze 13-15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden of tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze een beetje afkoelen, neem je tandenstoker of satéprikker en dep die in de mosterd of ketchup en doe er twee stipjes op voor de ogen. Plak er eventueel nog oogjes erop en geniet.
Bloody Mary
Deze cocktail mag binnen dit thema zeker niet ontbreken. De Bloody Mary is niet alleen heel erg lekker, maar dankzij zijn dieprode kleur en ‘bloederige’ garnituur past deze cocktail perfect bij Halloween. Voel je vrij om de hete saus aan te passen aan je persoonlijke voorkeur voor een mildere of pittigere smaak.
Dit bericht op Instagram bekijken
Ingrediënten
- 45 ml wodka
- 120 ml (spiced) tomatensap
- 15 ml citroensap
- 4 scheutjes Tabasco
- 4 scheutjes Worcestershire saus
- Peper & zout
- 1 stengel bleekselderij
- IJsblokjes
Bereiding
- Vul een longdrink glas met ijsblokjes.
- Voeg de wodka en tomatensap toe.
- Daarna voeg je de verse citroensap, Tabasco, Worcestershire saus, een snufje zout en gemalen peper toe.
- Roer en garneer met een stengel selderij en eventueel een schijfje citroen. De stengel selderij kun je gebruiken om tussendoor nog even in je cocktail te roeren.
Black widow martini
Een van onze favoriete Halloween-recepten. Deze ‘black widow martini’ heeft een verleidelijk donkere kleur en een heerlijke balans tussen zoet en zuur. Deze cocktail zal ongetwijfeld indruk maken op je gasten.
Dit bericht op Instagram bekijken
Ingrediënten
- 180 ml granaatappel- of druivensap
- 30 gram grove suiker
- IJsblokjes
- 120 ml wodka
- 60 ml frambozenlikeur
- halve theelepel zwarte voedselkleurstof
Bereiding
- Giet 1 eetlepel granaatappelsap in een cirkel in het midden van een klein bord. Strooi grove suiker in het midden van een ander bordje. Draai het martiniglas ondersteboven en doop de rand van het glas in het sap, draai heen en weer tot het bedekt is. Doop vervolgens de rand van het glas in de suiker en draai heen en weer tot het bedekt is. Herhaal dit met nog 2 martiniglazen.
- Vul de shaker met ijs; voeg het resterende granaatappelsap, de wodka, likeur en kleurstof toe.
- Goed schudden. Giet het mengsel in glazen.