Niet te missen deze week: Us by Night in de Antwerpse Parkloods
© Sigrid Spinnox

Niet te missen deze week: Us by Night in de Antwerpse Parkloods

Door Melanie Stuckens
Leestijd: 2 min

Nog een paar uur wachten en dan is het zover. Dan strijkt het internationale design- en creativiteitsfestival Us by Night voor de tweede keer neer in Antwerpen. Meer dan 60 grote namen, zowel nationaal als internationaal, zullen er hun inspirerende kijk op de nieuwste trends binnen grafisch design, illustratie, fotografie, film, motion design, sound design en kunst uit de doeken komen doen.

Een vliegende start

Vorig jaar bracht de bekende 3D-designer Rizon Parein Europa’s grootste designfestival OFFF naar België in een magische night version.De Parkloods van Antwerpen werd omgetoverd tot een ware Brooklyn Night Bazaar vol leuke activiteitenMaar liefst 4.000 bezoekers trokken eropuit om te ontdekken wat er stond te gebeuren in de designwereld. De opkomst en het enthousiasme van het publiek waren enorm.

Dit smaakte naar meer voor organisator Rizon Parein. “Het By Night gegeven had zoveel succes dat we overduidelijk met een ijzersterk verhaal zaten om verder onafhankelijk uit te rollen. Vanaf dit jaar leggen we de lat nog hoger onder de naam Us by Night”.

Us by Night

Sigrid Spinnox

Bigger is better

Dit jaar wordt het festival dus nog groter. Maar liefst 60 toonaangevende bedrijven zullen op het festival aanwezig zijn om hun kennis en ervaringen met jullie te delen. Maar ook naast deze lezingen staan er nog een heleboel andere activiteiten op het programma. Zo omvat Us by Night ook een Night Market, een uniek concept vol videospelletjes, tattooshops, boekenstands, verrassende liveacts en nog veel, veel meer.

Ook aan lekker eten werd gedacht. Diverse eetstandjes serveren je heerlijke, lokale street food, perfect om even op adem te komen voor je doorgaat naar de volgende activiteit.  Bovendien wil de organisatie jonge designstudio’s en creatieve ondernemers een handje helpen. De beste projecten worden in de kijker gezet in The Living Room. Daarnaast is er sinds dit jaar een Tutorial Stage waar Adobe en Maxon Cinema 4D  jullie alle trucjes van hun vak zullen aanleren.

“Us by Night is voor iedereen die wil leren, deelnemen en geïnspireerd wil raken door creativiteit. Curated for the hungry“, aldus Rizon Parein.

Us by Night

Sigrid Spinnox

Een knaller van een line-up

Net als bij de eerste editie barst de line-up van de veelbelovende namen. Wie wij alvast op ons must-hear verlanglijstje hebben gezet? Arne en Freek, de twee lay-outers die van De Morgen ’s werelds mooist vormgegeven krant hebben gemaakt (toch als we de prijs die ze daarvoor wonnen, mogen geloven). En Ryan Belmont, Design Director bij Nikelab. En José Cabaco, de Global Creative Concept and Storytelling Director van Adidas.

Maar ook Echolab, de mannen achter de geluidseffecten van blockbusters zoals Interstellar en Game Of Thrones. En Hugo en Marie, een multidisciplinaire creatieve studio die al projecten voor Stella McCartney, Hermés en Rihanna verwezenlijkte.

En last but certainly not least: comedian James Veitch, wiens TED talk over wat er precies gebeurt als je antwoordt op spam mail in 2015 razendsnel viraal ging. En als het lukt, pikken we ook de keynote van SX’s Stephanie Callebaut mee. Zij komt vertellen wat er tegenwoordig allemaal komt kijken bij het maken van muziek. Geïntrigeerd? See you @ Us by Night!

Us by Night

We should all do it for metalocus, Nike NYC

Us by Night, van 23 tot 25 november van 17u tot 24u, Parkloods, Damplein 2,  Antwerpen. Voor meer info, de complete line-up en tickets kan je terecht op de www.usbynight.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Antwerpen, Creativiteit, Design, Keynote speakers, Us by Night.