Must see: de Urban Moments expo in Artelli Gallery
© Pedro Correa

Must see: de Urban Moments expo in Artelli Gallery

Leestijd: 1 min

Urban Moments is de nieuwste tentoonstelling van Artelli Gallery. Kunstfotografen Pedro Correa en Hein Spellmann gingen op zoek naar emotie in de stad en vertaalden dat elk op hun eigen manier naar beeld. De tentoonstelling loopt nog tot 21 oktober in Artelli Gallery in Antwerpen.

De Spaanse Brusselaar Pedro Correa heeft een liefde voor wereldsteden. De stad is dan ook een terugkerend onderwerp in zijn fotografie. Hij slaagt erin fragiele momenten en de stedelijke vluchtigheid vast te leggen in zijn pure en onbewerkte beelden.

Op Urban Moments stelt Correa zijn serie Winter of Youth tentoon. De foto’s werden genomen vanuit een trein, een metafoor voor de tijd die voorbijvliegt.

Voor de Duitse kunstfotograaf Hein Spellmann verschuilen de geheimen van de stad zich achter de architectuur van gebouwen. Met zijn camera probeert hij die geheimen te ontrafelen. Wat wilde de architect bereiken met de vormgeving? Welke verhalen spelen zich af achter de gevels? Wie zijn de bewoners?

Zijn foto’s van de gevels trok Spellmann over een houten geraamte. Ook voorzag hij ze van een glanzende laag. Zo komen de gevels als het ware los van het papier en kan de kijker haast binnengluren door de ramen.

De tentoonstelling is nog te bewonderen tot 21 oktober in  Artelli Gallery op de Mechelsesteenweg 120 te Antwerpen. Meer info op www.artelligallery.com

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Artelli Gallery, Expo, Fotografie, Hein Spellmann, Pedro Correa, Tentoonstelling, Urban moments.