Trendshoppen: megawimpers
©

Trendshoppen: megawimpers

Leestijd: 1 min

Van de catwalk naar je badkamer: wij spotten de trend en geven je de producten om de look thuis zelf na te bootsen. Hoef jij enkel nog te kiezen… Deze keer: megawimpers. 

Langer, voller, gekrulder: wimpers mogen knallen deze zomer. Van de blauwe exemplaren bij Mary Katrantzou over de lange spinnenpoten van Marni tot de Twiggywimpers bij Daks.

Je kan natuurlijk met valse wimpers en wimperlijm aan de slag voor een instant wauweffect, maar je kan ook simpelweg je favoriete (volume)mascara gebruiken. Chantal Vriamont, opleidingsverantwoordelijke bij Sisley Benelux, weet raad: “Als je je borsteltje uit de tube haalt, zit er altijd te veel product op. Stop dat niet terug in de tube, maar hou je borsteltje verticaal en breng de mascara zo aan op je wimpers. Werk ze dan uit met je borsteltje in horizontale positie.”

Wil je echt samengeklitte wimpers à la Twiggy? Breng je mascara aan en knijp met een pincetje wimperplukjes samen voor dat vijf dikke wimpers op een rij-effect.

Je kan ook een kuurtje met wimperserum in je dagelijkse skincareroutine stoppen. Dat moet zorgen voor sterkeren, vollere en langere wimpers.

Dit is onze selectie

mascara SS16

Lipocils Platinium van Talika, € 109, bij de apotheek.

Een dag- en nachtserum om je wimpers een boost te geven. De bijna volledige natuurlijke formules beloven langere, vollere, zwartere wimpers en zelfs méér wimperhaartjes: rode klaverbloem moet wimpers die onder de huid zitten ‘wekken’ waardoor ze in de groeifase terecht komen.

Instacurl mascara van M.A.C, € 24, vanaf 28 juli online beschikbaar. 

Dit borsteltje draai je van recht tot gebogen zodat je elk wimpertje makkelijk kan aanzetten. De mascara belooft volume, lengte en een lange houdbaarheid.

Lash Sensational Luscious Mascara van Maybelline, € 11,99.

Deze mascara belooft mooi gekrulde wimpers zonder dat je een wimperkruller moet bovenhalen. De formule met saffloer-, argan- en rozebottelolie moet de wimpers zacht maken. Het waaiervormige borsteltje zorgt voor lange, mooi van elkaar gescheiden wimpers.

Mega Volume Miss Hippie Waterproof Mascara van L’Oréal Paris, € 9,99, bij Di. 

Volle, warrige wimpers? Dan moet je in deze mascara investeren. De borstelhaartjes hebben verschillende lengtes waardoor ze al je wimpers kunnen aanzetten en ze een warrige, samengeklitte look geven.

Foto’s backstage: M.A.C.

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Make-up, Mascara, Trendshoppen, Wimpers.