Beach hair, so care!
©

Beach hair, so care!

Leestijd: 1 min

Noem het beach waves, noem het French girl hair, we don't care: deze zomer ga je voor makkelijke, losse golven. En je föhn hoef je zelfs niet boven te halen! 

Je haar valt van nature nooit zo goed als na een dag op het strand: de zeelucht en het zeewater zorgen voor extra volume en creëren die befaamde beach waves die je met een krultang nooit kan nabootsen. (Wij toch niet.)

Geen strandvakantie gepland? Er zijn tegenwoordig shampoos en conditioners die volume en beweging beloven, maar het beste resultaat krijg je nog steeds met één van de vele texturizing sprays die voor beach waves zorgen.

Verstuif ze over je handdoekdroge haar, van het midden tot de lengtes: je wil aan de wortel niet te veel volume. Kneed je lokken in model en laat ze aan de lucht drogen. (Wie wil, kan ook de diffuser boven halen, maar dat hoeft niet.) Heeft dat niet genoeg effect? Draai je haar dan op een chignon (hoe hoger je dot, hoe feller het effect) en laat het zo aan de lucht drogen. Losmaken, met de vingers doorkammen en klaar!

beach hair

Onze selectie:

Beach Envy Volume Shampoo van Redken, € 22,50, bij de kapper

Deze shampoo met filloxane, mineralen en polymeren belooft volumineuze, soepele golven. (Met de bijhorende conditioner vergroot je dat effect.)

Surf Infusion van Bumble and bumble, € 29,90, bij de kapper

Je houdt van beach waves, maar niet van het matte effect waar de meest beach waves-producten voor zorgen? Deze bi-fase spray houdt je haar zacht en glanzend, maar zorgt wel voor golven.

Texturizing Salt Spray van Balmain, € 23,95, o.m. bij De Bijenkorf

Deze spray zorgt voor een matte textuur en meer volume.

Tecni.Art Messy Cliché van L’Orél Professionnel, € 18,30, bij de kapper

Fijn haar? Deze spray zorgt voor zachte golven en glans.

Got2b Made 4 Mess Sculpting Spritz van Scharzkopf, € 6,99

Deze spray zorgt voor meer grip, kneedbaarheid en textuur, zonder het haar te verzwaren.

 

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Beach hair, Golven, Kapsel.