De redactie test: gelnagellakjes
©

De redactie test: gelnagellakjes

Leestijd: 2 min

Nagellak die lang blijft zitten, mooi blijft glanzen en die je even snel weg haalt als een gewoon lakje? Deze zogenaamde gelnagellakjes beloven het allemaal. 

Steeds meer beautymerken komen (sinds vorig jaar) met hun eigen versie van gellakjes die je met je gewone nagellakremover verwijdert en die tot twee weken lang beloven te blijven zitten. Een basecoat hoeft niet langer: je geeft je nagels twee laagjes kleur en sealt die met een speciale topcoat. (Schrik voor gele nagels? Verkleurde nagels zouden verleden tijd zijn omdat de kleurlakjes al een primer/basecoat in hun formule hebben zitten.) Klinkt allemaal fantastisch en dus sloegen we met de redactie aan het testen.

nagellak

Van links naar rechts.

Gel Couture van Essie, € 14,99, bij Planet Parfum.

Getest door beautyredactrice Franciska.

“Deze lakjes lakken even makkelijk als de gewone exemplaren van het merk. Ik ga voor twee laagjes kleur, hoewel de lak op zich al goed dekt na één laagje, en eindig met een laagje topcoat. Na twee dagen merk ik heel fijne witte nagelrandjes op, waar ik bij een gewone nagellak al na één dag mankementjes opmerk. De beloofde twaalf dagen haal ik niet: ik haal de lak er na een week af omdat ik de witte randjes te breed vind en er op de nagel van mijn rechterwijsvinger een groot stuk weg is. Van op afstand valt het wel niet op dat mijn manicure niet meer perfect is. Dit is een aanrader voor wie langer dan gewoonlijk van een doe-het-zelfmanicure wil genieten.”

Super Gel van Rimmel, € 7,99.

Getest door art director Mariel.

“Lakken gaat snel en makkelijk dankzij het brede borsteltje. Twee lakjes kleur en een topcoat en klaar! Mijn nagels glanzen mooi en blijven langer mooi dan met een traditioneel nagellakje. Het merk belooft veertien dagen, dat haal ik lang niet. Na vijf dagen vind ik dat mijn manicure niet meer helemaal toonwaardig is. Maar toch: voor mijn nagels is dit een goed resultaat.”

Infinite Shine van O.P.I., € 18,98 voor de nagellak, € 32,85 voor het Treatment Duo Pack, in het nagelsalon.

Getest door layoutster Antoinette.
“Je lakt net zoals met andere nagellakjes: één laagje Prime Base Coat, twee laagjes Gel Effect Lacquer en één laagje Gloss Top Coat. Vier dunne laagjes die je volgens het merk best sealt door met het borsteltje horizontaal over je nageluiteinde te gaan. Het tweede laagje kleur is wat onregelmatig en je ziet te veel dat de randjes geseald zijn. De topcoat had meer mogen glanzen. Bij een collega blijft de lak zes dagen zitten, bij mij begint ze na twee dagen scheurtjes te vertonen.”

Nail Polish van Caption, € 16,95/stuk. www.captionpolish.be

Getest door hoofdredactrice Anouk.
“De base- en topcoat lakken erg vlot, maar het kleurtje zelf glijdt moeizamer over mijn nagels. Pas na drie laagjes krijg ik een egaal resultaat. Het brede borsteltje werkt gelukkig snel en efficiënt. Over de kleur en vooral de glans ben ik tevreden: mijn omgeving complimenteert me met mijn mooi gelakte nagels. Het blijft jammer genoeg niet langer zitten dan een doorsneenagellak. Verwijderen gaat even vlot als bij gewone lak.”

Miracle Gel van Sally Hansen, € 14,99/stuk

Getest door moderedactrice Katrien
“De nagellak is wat stroperiger dan een gewone: ik heb drie laagjes nodig om de kleur egaal aan te brengen. De topcoat glanst mooi, maar niet meer dan een gewone glossy topcoat. Het borsteltje is wel beter dan gemiddeld en de nagellak blijft echt lang zitten. Pas na een week was de lak lichtjes beschadigd bij de uitgroei aan mijn nagelriemen, terwijl je bij een doorsnee nagellak dan last hebt van witte randjes. Als je de lak secuur aanbrengt, denk ik dat hij de beloofde twee weken echt haalt. Een aanrader!”

Franciska Bosmans De artikels van >

Tags: Gellak, Getest, Manicure, Nagellak.