Een maand zonder alcohol wil echter niet zeggen dat je je een maand niet kan amuseren. Deze 4 heerlijke mocktails van mixologist en Bartender of the Year Hannah van Ongevalle zijn de perfecte non-alcoholische aperitief.
Drop of Ginger
Ingrediënten:
3 plakjes gember
3 plakjes komkommer
2 cl honing
2 cl vers limoensap
Lipton Ice Tea Green
Crushed ice
Bereiding:
- Kneus de gember en de komkommer zachtjes in een glas.
- Voeg de honing, het limoensap en het crushed ice toe en meng goed.
- Voeg de Lipton Ice Tea Green toe en garneer met nog een beetje gember en komkommer.
Amondada
Ingrediënten:
4 verse frambozen
3 cl Orgeat siroop (op basis van amandel)
2 cl vers limoensap
Lipton Ice Tea Peach
Crushed ice
Bereiding:
- Meng de frambozen met het crushed ice in een glas.
- Voeg de Orgeat siroop en het limoensap toe. Meng goed.
- Voeg de Lipton Ice Tea Peach toe en garneer met een framboos.
Rocket Kid
Ingrediënten:
5 cl verse sinaasappelsap
2 cl vers citroensap
3 cl veenbessensap
Grenadine
Lipton Ice Tea Original
Ijsblokjes
Bereiding:
- Meng het sinaasappelsap, het citroensap en het veenbessensap in een glas.
- Vul het glas met ijsblokjes en voeg de Lipton Ice Tea Original toe.
- Werk af met een scheutje grenadine.
Coco Vert
Ingrediënten:
1 el kokosmelk
2 cl suikersiroop
2 cl vers limoensap
2 el citroensorbet
Lipton Ice Tea Green
Crushed ice
Bereiding:
- Meng de kokosmelk, de suikersiroop en het limoensap in een glas.
- Voeg het crushed ice toe en meng goed.
- Voeg de Lipton Ice Tea Green toe en werk af met de citroensorbet en eventueel enkele blaadjes verse munt.
Nog inspiratie nodig? Vind hier een recept voor een mocktail met bijpassend hapje.