Zomer musthave: de beschermende zonnenevel
©

Zomer musthave: de beschermende zonnenevel

Leestijd: 1 min

Je dagelijks beschermen wordt een fluitje van een cent met een zonnenevel. Meer zelfs: je insmeren -of beter gezegd: insprayen, want deze sprays maken smeren overbodig- wordt een geste van pure verwennerij. Bovendien zorgen ze voor verfrissing en voor een mooie teint.

Miljoenen druppels

De nieuwste sprays bevatten miljoenen minuscule druppels die een nevel leggen over je gezicht, als een beschermende sluier. Het handige is dat je alle plekken van je gezicht bereikt, ook de plaatsen die je zelf misschien makkelijk vergeet, zoals je oogleden.

Best breng je de spray aan op een windvrije plaats, de mist is zo licht dat ze bij de kleinste windvlaag makkelijk de andere kant op waait en dat is niet de bedoeling.

Met anti-age garantie

Je zonnebescherming is trouwens je beste anti-age verzorging. De UVA stralen zijn altijd aanwezig en zijn verantwoordelijk voor 80 procent van de veroudering van je huid. En wie in de stad woont heeft dubbele pech want luchtvervuiling werkt als extra katalysator voor de schadelijke stralen van de zon.

Het hele jaar doorsmeren is dus de boodschap. Met deze sprays is dat zo gefixt. En door hun handige formaat  neem je ze gemakkelijk mee op zak.

Onze favoriete zonnenevels op een rij

 

Een aangename nevel, uitgerust met een gepatenteerd complex van anti-inflammatoire en antioxiderende werkstoffen, werkt als een beschermend schild voor je DNA. Brume Soyeuse Protectrice Corps Adaptasun van Esthederm, € 47 (11) .

Deze heerlijke nevel van droge, onzichtbare olie maakt insmeren plezierig. Ze is uitgerust met een technologie die wordt geactiveerd door ultra-violetstralen en neemt bovendien ook de bescherming op tegen vrije radicalen en lichte veroudering voor haar rekening. Huile Solaire Anti-âge SPF 30 UV Bronze van Filorga, € 29,90.

Een mist voor de meest gevoelige huiden. Sensitive Expert + Beschermende, Hydraterende gezichtsspray 50+ van Ambre Solaire, Garnier, € 9,99.

De spray beschermt je huid en maakt haar mooier aan de hand van een satijnen laagje. Bovendien geeft het je huid een getint effect dankzij het ‘Tan Beautifier Complex’ dat ze bevat. Met de heerlijke geur van Monoï. Beautifying Protective Oil in Mist Sublime Glow SPF 15 Visage & Corps van Dior € 41,47, 125 ml.

Deze mist was de pionier van zijn soort, je kan hem in alle posities aanbrengen. Brume Solaire SPF 30 Photoderm van Bioderma, € 21,85

 

 

 

Lees hier enkele verbluffende feiten over de zon

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Gezicht, Huid, Zon, Zonnebescherming, Zonnenevel.