Zomer musthave: de beschermende zonnenevel
©

Zomer musthave: de beschermende zonnenevel

Leestijd: 1 min

Je dagelijks beschermen wordt een fluitje van een cent met een zonnenevel. Meer zelfs: je insmeren -of beter gezegd: insprayen, want deze sprays maken smeren overbodig- wordt een geste van pure verwennerij. Bovendien zorgen ze voor verfrissing en voor een mooie teint.

Miljoenen druppels

De nieuwste sprays bevatten miljoenen minuscule druppels die een nevel leggen over je gezicht, als een beschermende sluier. Het handige is dat je alle plekken van je gezicht bereikt, ook de plaatsen die je zelf misschien makkelijk vergeet, zoals je oogleden.

Best breng je de spray aan op een windvrije plaats, de mist is zo licht dat ze bij de kleinste windvlaag makkelijk de andere kant op waait en dat is niet de bedoeling.

Met anti-age garantie

Je zonnebescherming is trouwens je beste anti-age verzorging. De UVA stralen zijn altijd aanwezig en zijn verantwoordelijk voor 80 procent van de veroudering van je huid. En wie in de stad woont heeft dubbele pech want luchtvervuiling werkt als extra katalysator voor de schadelijke stralen van de zon.

Het hele jaar doorsmeren is dus de boodschap. Met deze sprays is dat zo gefixt. En door hun handige formaat  neem je ze gemakkelijk mee op zak.

Onze favoriete zonnenevels op een rij

 

Lees hier enkele verbluffende feiten over de zon

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Gezicht, Huid, Zon, Zonnebescherming, Zonnenevel.