Historisch Koksijde: Ten Duinen viert feest
© www.tenduinen.be, foto Linda Renette

Historisch Koksijde: Ten Duinen viert feest

Door Stien Vanbaelen
Leestijd: 1 min

Het Abdijmuseum Ten Duinen in Koksijde neemt je zo’n 1500 jaar mee terug in de tijd. Bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van de middeleeuwse monniken en ontdekken hoe zij in de abdij woonden, werkten en baden. Dat alles in een feestelijk jasje, uiteraard.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus pakt Ten Duinen uit met het middeleeuws festival Feest in de Abdij. Vrijdagavond kunnen muziekliefhebbers genieten van live folkmuziek gebracht door onder andere de muziekgroep Ambrazar.

Wie durft, kan zich wagen aan een partijtje boogschieten in het kampement. Wie het liever wat rustiger houdt, kan er terecht voor diverse kraampjes waarin traditionele ambachten terug tot leven worden gebracht. De avond eindigt met een spectaculaire en adembenemende vuurshow.

Koksijde Abdijmuseum Ten Duinen Middeleeuwen

Foto door Photographic Art – Lambert J. Derenette en Linda Renette

Ook zaterdag zit boordevol unieke activiteiten. Zo kan je zelf orkestlid worden van het waterfluitconcert of prachtige roofvogels aanschouwen tijdens een demonstratie. Theatervoorstelling Hilaria zorgt voor een goede portie humor en de jongsten kunnen zich uitleven in het kampement of in de bomen klimmen tijdens de Kids Climb’.

Koksijde Abdijmuseum Ten Duinen Middeleeuwen

Foto door Photographic Art – Lambert J. Derenette en Linda Renette

Ook een leuke om te noteren, is de theaterwandeling Tussen berries en barakken, die op zaterdag 19 augustus wordt georganiseerd. In een uitvoering van onder andere Andrea Croonenberghs en Jonas Van Thielen reis je terug naar het Grand Hotel L’Océan, een militair hospitaal in De Panne, tijdens de eerste wereldoorlog.

Feest in de Abdij, op vrijdag 11 augustus van 19u tot 23u en zaterdag 12 augustus van 14u tot 18u. De speeltijden van de voorstelling ‘Tussen berries en barakken’ op 19 augustus zijn 10u30, 13u30 en 16u30.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Abdijmuseum, Feest in de Abdij, Koksijde, Middeleeuwen, Ten Duinen, Tussen Berries en Barakken.