Sustainability Week: wie, wat, waar en hoe jij mee kan doen
© Unsplash - Nikola Jovanovic

Sustainability Week: wie, wat, waar en hoe jij mee kan doen

Leestijd: 1 min

Van 30 april tot 4 mei is het Sustainability Week, een week die compleet in het teken staat van de ontwikkeling van een duurzame planeet. De hele week lang vinden er verschillende evenementen plaats die sensibiliseren en aanzetten tot actie. Ontdek hier wat jij kan doen deze week om je steentje bij te dragen.

Duurzame ontwikkeling is belangrijk voor de toekomst van onze planeet. Tijdens Sustainability Week, die dit jaar doorgaat van 30 april tot 4 mei, vinden allerlei workshops en evenementen plaats. Met de geplande activiteiten wil het initiatief scholen, verenigingen, organisaties en lokale gemeenschappen aanzetten om een rol te spelen in duurzame ontwikkeling. De Sustainability Week is een project van de Amerikaanse milieu-economiste Pamela Peeters. Ze startte het project in 2014 in de Verenigde Staten. In 2015 werd het concept voor het eerst aan België geïntroduceerd.

Het openingsevenement, Improving air quality, vindt plaats op maandagavond 30 april. Tijdens het evenement staat een expertenpanel, bestaande uit twee succesvolle innovators, het publiek te woord. Antoine Geerinckx, de oprichter van CO2logic, is de Belgische pionier in klimaatactie. Alexander Suma is de CEO van IBISPower, een bedrijf dat technologieën van zonne- en windenergie combineert. Op dinsdag 1 mei kan je deelnemen aan een workshop van ontwerper Eric Beauduin in zijn atelier in Brussel. Tijdens de workshop leer je hoe je een unieke handtas kan maken met gerecycleerd materiaal.

Eco Heroes

Op 4 mei wordt de Dag van de Eco Hero georganiseerd in de Royal Academy of the Art and Sciences in Brussel. Tijdens de voorstelling komen verschillende sprekers aan bod die vertellen over hun leven als ecoheld. Ook de winnares van dit jaar, voorzitster van de Liberale Vrouwen Aviva Dierckx, zal een lezing geven tijdens het evenement.

De hele week lang worden nog tal van andere activiteiten georganiseerd. Aan de hand van lezingen, filmvoorstellingen en workshops probeert de organisatie van Sustainability Week de Vlaamse bevolking te sensibiliseren. De organisatie wil ook mensen activeren en dit doen ze aan de hand van de Eco Hero Week Challenges. Ondernemingen, scholen en gemeenschappen kunnen vijf dagen lang experimenteren met een duurzame levensstijl. Daarna wordt de impact van hun inspanningen – die tevens een oefening in teambuilding zijn – gemeten en bekendgemaakt.

Sustainability Week vindt plaats van 30 april tot 4 mei 2018. Meer informatie vind je via de website

Meer lezen over duurzaamheid? Check dan zeker ook 4 x duurzaam winkelen in Brussel

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Duurzaamheid, Ecologisch, Ecologische voetafdruk, Sustainability week.