Studio MOTO ontwerpt het mooiste frietkot van België
© studio MOTO

Studio MOTO ontwerpt het mooiste frietkot van België

Leestijd: 1 min

Aan de Antwerpsepoort in Brussel opende deze week het mooiste frietkot van ons land. Frituur Tabora is het eerste frietkot in een reeks Brusselse frietkoten die vernieuwd worden naar een ontwerp van studio MOTO. Het kenmerkt zich door een spiegelende gevel en gekleurde tegels binnenin. 

/

Frituur Tabora kan niet verder afwijken van het standaard frietkot in ons land met TL-lampen aan het plafond en gelige tegels op de grond. En dat is ook exact de bedoeling. De make-over van het frietkot is een gevolg van de ontwerpwedstrijd die de Stad Brussel in samenwerking met het Nationaal Verbond van Frituristen in 2017 uitschreef.

Lees ook: Sterrenchefs maken croque monsieurs in Brussel.

Voor een zestal afgeleefde Brusselse frituren gingen ze zoek naar een frietkot met een eigentijds karakter en identiteit. Uit 52 internationale inzendingen kwam het specifieke en herkenbare frietkotenmodel van het Gentse architectenbureau studio MOTO als winnaar uit de bus.

studio MOTO frietkot

studio Moto

Frietkot van studio MOTO

Studio MOTO gaat met hun ontwerp terug naar de essentie van het frietkot, en vertrekt vanuit de waardering en het respect voor het traditionele frietkot. De typische elementen zoals de herkenbare vorm, opendraaiende luifel, de toonbank en de lichtreclame bovenop zijn allen op een frisse en eigentijdse manier verwerkt in het nieuwe ontwerp.

Lees ook: 6 verrassende adressen om te brunchen in Brussel.

De basis en de vorm zullen bij alle frietkoten dezelfde zijn, maar de lichtreclames zijn verschillend om de frietkoten een eigen karakter te geven. Elke frietkot krijgt ook een andere kleur van tegel om die eigen identiteit te versterken. Grafisch vormgeefster Lisbeth Antoine maakte bijvoorbeeld de lichtreclame van frietkot Chapelle. Voor het frietkot aan het Atomium is er een samenwerking met Terry Kritis.

Frituur Tabora, Lakensestraat 162, 1000 Brussel.

Redactie Marie Claire De artikels van >