Studio KRJST transformeert Maasmechelen Village tot magische tuin
©

Studio KRJST transformeert Maasmechelen Village tot magische tuin

Leestijd: 1 min

Tot eind december waan je je in Maasmechelen Village in een magische tuin. De tot de verbeelding sprekende kunstinstallatie van Studio KRJST nodigt er bezoekers namelijk uit om op ontdekking te gaan. Wij weten alvast waar naartoe voor onze kerstinkopen!

Studio KRJST is een Brussels collectief dat bestaat uit Erika Schillebeeckx en Justine de Moriamé. De twee leerden elkaar kennen tijdens hun studies aan La Cambre en na hun afstuderen in 2012 besloten ze hun krachten te bundelen. Met hun innovatieve designs en experimentele weefsels maakten ze al snel deel uit van de Belgische Nouvelle Vague.

Voor dit najaar ging Studio KRJST de samenwerking aan met Maasmechelen Village. Het resultaat is de multizintuiglijke kunstinstallatie A New Wave of Extraordinary. De monumentale wandinstallaties en sculpturen zijn een combinatie van traditionele weeftechnieken en moderne digitale technieken, en verbinden natuur met architectuur dankzij verbeelding en vakmanschap. De weelderige stoffen die op de wind bewegen en het licht weerspiegelen, transformeren Maasmechelen Village tot een magische tuin die doet wegdromen.

@studiokrjst now open at #MaasmechelenVillage #discover #krjststudio #contemporaryart #artinstallation #anewwaveofextraordinary

Een bericht gedeeld door Maasmechelen Village (@mmvillage) op

Elke installatie stelt een ander landschap voor met verschillende natuurelementen zoals vuur, water, gebladerte, gesteente, bloemen en kristallen. Het toppunt van de installatie is de KRJST galerij, waar de grens tussen toeschouwer en kunstwerk wordt doorbroken. Bezoekers worden hier niet enkel uitgenodigd het kunstwerk aan te raken, maar ook om er een garen uit te trekken en zo een stukje KRJST mee naar huis te nemen.

Op 12 oktober werd de kunstinstallatie onthuld. Bekijk hier de aftermovie van het feestelijke gebeuren.

De A New Wave of Extraordinary installatie van Studio KRJST is nog tot eind december te bewonderen in Maasmechelen Village. De galerij is alle dagen open van 11u tot 19u tot 12 november. 

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: A new wave of extraordinary, Kunstinstallatie, Maasmechelen village, Studio krjst.