De stille luxe-behandelingen die je wil proberen
© spotlight launchmetrics

De stille luxe-behandelingen die je wil proberen

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Niet alleen in de mode - en designwereld heerst quiet luxury, ook in de cosmeticawereld zien we de low key, high end - tendens opduiken. Dit zijn de favoriete estethische verzorgingen van de aanhangers van stille luxe.

/

In plaats van schreeuwende gelnagels kiezen ze voor een french manicure, ze smeren liever een dure dagcrème in plaats van een felle lipstick en ruilen fillers in voor faceyoga: liefhebbers van quiet luxury of stille luxe houden het graag discreet en geraffineerd. Subtiele, dure en non-invasieve en schoonheidsbehandelingen en chirurgische ingrepen, waarbij je niet al teveel schade aanricht maar wel voorkomt, herstelt of verbetert, worden beschouwd als een exclusieve kers op de taart.

De cijfers van International Society of Aesthetic Plastic Surgery tonen een significante toename van 57,8% in niet-chirurgische ingrepen in de afgelopen vier jaar. Vooral subtiele ingrepen met een bijpassend prijskaartje stijgen. Experts op gebied van regeneratieve, preventieve en cosmedische behandelingen zien drie belangrijke trends: optimaal verouderen, peedling en fascia.

/

Weg met toxines

“Fascia, één van onze populairste behandelingen (de Latijnse benaming voor bindweefsel, red.) is een een schot in de roos”, zegt Fred Braet, managing director van Lightfalls Clinic in Melle. “De Westerse geneeskunde heeft bindweefsel lang genegeerd en stiefbroederlijk behandeld. Maar ze zijn tot besef gekomen dat bindweefsel enorm belangrijke functies heeft in ons lichaam. Met deze kennis kunnen we nu aan de slag. Het gelaat, de hoofdhuid, nek en decolleté bevat enorm veel bindweefsel en zijn ook de plaatsen waar veel toxines  worden opgeslagen. Door druk uit te oefenen op de verschillende lagen van het bindweefsel,  laat het deze toxines los en komt het lichaam weer in balans.

Er is veel research, tijd en energie gestoken om deze bindweefseltechnieken op de juiste manier te kunnen integreren in onze bestaande behandelingen. Met yoga-oefeningen specifiek voor het gelaat kun je heel mooie resultaten krijgen. Tips en tricks zijn in overvloed te vinden online, je maakt van je reinigingsritueel gewoon een iets uitgebreider zenmoment. Je zal zien dat ook je slaapkwaliteit enorm verbetert.”

Lees ook: 10 weetjes over het nieuwe IT-product van Chanel: hun eerste lipstick in glas

/

Well-aging

“Regeneratieve geneeskunde is erop gericht nieuwe verzorgingen te ontwikkelen die slim gebruik maken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Wat de meesten onder ons nog niet weten is dat we ons eigen lichaam kunnen gebruiken om het te laten genezen en herstellen, met bijvoorbeeld regeneratieve of preventieve geneeskunde”, vertelt dokter Chris Cambré van Lightfalls Clinic.

“Waarom wachten we tot we aftakelen als we kwaaltjes kunnen voorkomen met ingrediënten uit ons eigen lichaam? Zo gaan we bij een PRP-behandeling aan de slag met je lichaamseigen plasma. Zo’n PRP kan ingeschakeld worden om de huid te verjongen, maar ook om littekens te laten genezen, het haar te laten groeien, vaginale verjonging en een verbetering van urine-incontinentie en het behandelen van pijnproblemen.”

Twee behandelingen in één

Peedling is een combinatie van needling en peeling. “Het komt het erop neer dat er een zachte peeling in de bovenste huidlaag wordt ingeneedled”, zegt huidconsulente Sara Ottevaere, die de behandeling exclusief voor Lightfalls Clinic ontwikkelde. “Veel mensen verwachten een invasieve ingreep, maar dat is niet het geval. Alles staat of valt bij de keuze van de peeling en de diepte waarop wordt geneedled. Na de behandeling wordt de huid afgewerkt met hyaluronzuur.

Op korte termijn levert peedling meteen resultaat, de huid ziet er jeugdig en strak uit, maar ook op langere termijn biedt deze behandeling tal van voordelen omdat de collageenproductie een enorme boost krijgt. Al je huidproblemen gaan niet meteen opgelost worden met deze behandeling maar als je je huid wat nieuw leven wil inblazen en er stralend wil uitzien, dan is dit een ‘go to behandeling’.”

Meer info en prijzen op de website van Lightfalls Clinic.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Esthetische behandeling.