Dit zijn de winnaars van de Start it @ KBC Demo Day 2017
© Pers

Dit zijn de winnaars van de Start it @ KBC Demo Day 2017

Door Stien Vanbaelen
Leestijd: 1 min

Zestien veelbelovende start-ups mochten deze week hun beste beentje voorzetten met een spannende 3-minuten pitch tijdens de derde editie van de Start it @ KBC Demo Day. Slechts twee start-ups gingen uiteindelijk met 5.000 euro naar huis.

Staenis mocht deze week de Start it @ KBC Award in ontvangst nemen en dat heeft de start-up volledig te danken aan medestichter Daisy Bohyn voor haar inzet en geboekte vooruitgang tijdens de voorbereidingen van Demo Day. Staenis is een bedrijf in Kortrijk dat een innovatief chapesysteem ontwikkelt voor doe-het-zelvers en professionals. Lees er hier meer over.

Stefan Walraven werd bekroond tot beste pitcher van de avond en haalt voor zijn start-up Inmanta de publieksprijs binnen. Inmanta is een start-up uit Leuven die ervoor zorgt dat telecomoperatoren hun diensten sneller en flexibeler naar de markt kunnen brengen. Hoe ze juist te werk gaan, vind je op deze site.

start-ups

Pers

Dit jaar werden er ook opvallend veel vrouwelijke pitchers gespot op het podium, tot grote vreugde van Start it @ KBC en Straffe Madammen. Het team moedigt vrouwen bewust aan om een eigen onderneming te starten. Een geslaagd opzet, zo klinkt het bij Lode Uytterschaut, stichter van Start it @ KBC.

“Met elke nieuwe batch zien we meer vrouwelijke starters, wat aantoont dat onze inspanningen om hen te bereiken, werken. Als grootste start-up community in België willen we het voortouw nemen en zullen we ook het komende jaar focussen op diversiteit. Gemengde start-upteams doen het beter, dat is wetenschappelijk bewezen.”

Ben jij zelf druk in de weer met het opstarten van je eigen bedrijf en heb je een duwtje in de rug nodig? Start-ups met een innovatief businessidee kunnen dat het hele jaar door indienen via www.startit.be.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Demo Day, Jonge ondernemers, KBC, Start-up.