6 tips voor het aanbrengen van zelfbruiner zonder strepen
© rv

6 tips voor het aanbrengen van zelfbruiner zonder strepen

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Voor een gezond kleurtje heb je geen zon, zee of strand nodig. Smeren met een zelfbruiner doe je gewoon thuis, in de badkamer. Maar hoe breng je die mooi en vlekvrij aan? Enkele tips voor een zomerse glow.

/

Tip 1: ‘Preparation is key’

De eerste tip voor je met een zelfbruiner aan de slag gaat: exfolieer. Voor het beste resultaat is het belangrijk om enkele dagen voor je aan het smeren gaat, de huid te scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en hecht de zelfbruiner zich beter aan de huid. Met als resultaat: geen strepen.

Tip 2: smeren en hydrateren

Smeer je in met een flinke dosis bodylotion en hydrateer vooral droge plekjes. De zones waar het meestal misgaat, zijn de enkels, knieën, hielen en ellebogen. Kortom: de droogste plekjes van je lichaam waar dode huidcellen zich snel ophopen. Door te hydrateren voorkom je dat deze lichaamsdelen meer zelfbruiner absorberen dan de rest van je lichaam, waardoor je strepen kan vermijden. Op de dag dat je zelfbruiner aanbrengt, scrub en smeer je best niet. Dan kan je zelfbruiner namelijk niet goed opgenomen worden.

/

Tip 3: onthaar twee dagen vooraf

Ontharen doe je best 48 uur voor je start met het self tan-ritueel. Scheer of was je je benen vlak na het bruinen dan verwijder je de buitenste huidlaag met het bruiningsproduct en gaat je kleurtje minder lang houden.

Tip 4: kies een geschikte zelfbruiner

Er bestaan verschillende soorten zelfbruiners: elk type heeft een eigen werkwijze en dosering. Bij een spray moet je de spuitbus ongeveer 30 centimeter van je lichaam houden en sprayen tot je een egaal resultaat behaalt. Zelfbruinerdruppels gebruik je door wat druppels door je dagcrème of bodylotion te mengen. Een lichte zelfbruinercrème of -lotion is makkelijk om mee te werken en zorgt meestal ook voor verzorging van de huid. Een mousse is doorgaans het snelst droog. Heb je makkelijk een droge huid? Kies dan voor een voedende olie.

/

Tip 5: gebruik een zelfbruiner handschoen

Een lichte zelfbruiner handschoen is een handige tool voor het tannen. Het zorgt er niet alleen voor dat je handen proper blijven, maar ook dat de zelfbruiner gelijkmatig verdeeld wordt over je lichaam, zonder strepen of vlekken. Begin met een licht kleurende zelfbruiner. Eventuele foutjes zijn dan minder opvallend en eenvoudiger om te corrigeren.

Tip 6: handen wassen

Ook al gebruik je handschoenen, was je handen na afloop. Wacht even voor je je aankleedt of naar bed gaat, zodat de zelfbruiner goed kan intrekken en opdrogen. Gaat er toch iets mis? Vlekken haal je weg door te scrubben met een nat washandje. Herhaal het zelfbruinen regelmatig om het mooiste resultaat te behouden.

/

De beste zelfbruiners voor een huid zonder strepen:

Lees meer Marie Claire op: De beste zonnecrèmes om je gezicht te beschermen; 10 zonnecrèmes die veilig zijn voor het milieu; Natuurlijke cosmetica: flower power voor elk huidbeeld.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bruinen, Huidverzorging, Zelfbruiner, Zonnebank.