Speech & the city Gent – vrouwen in hun kracht
© Spotting You

Speech & the city Gent – vrouwen in hun kracht

Leestijd: 1 min

Uit een onderzoek aan Princeton University uit 2014 blijkt dat, zelfs als 60% van de aanwezigen op een vergadering vrouwelijk is, mannen toch nog meer aan het woord komen. Op donderdag 8 maart, Internationale vrouwendag, spreken op het evenement Speech & the city in Gent zeven vrouwen die de afgelopen jaren sterk investeerden in hun public speaking skills.

Op 11 november 2016, onze nationale vrouwendag, richtte Carina de Geest de eenmanszaak (of beter gezegd eenvrouwszaak) Spotting you op. Het is een spreeksterbureau voor vrouwelijke experts. De missie van Spotting You is simpel: tegen eind 2020 willen ze de verhouding van sprekerslijsten gendergebalanceerd krijgen, niet enkel op het vlak van aantallen, maar ook qua mindset. En dat is een missie waar wij bij Marie Claire sterk achterstaan.

Carina de Geest organiseert op 8 maart het Speech & the city evenement in Gent. Tijdens het evenement komen zeven verschillende vrouwen aan het woord. Speaking coach Sylvie Verleye en internationale spreekster Michèle Mees, die tevens co-founder van The Centre for Balanced Leadership is, komen beiden hun expertise delen. Verder komen ook Barbera Vandenbunder, Charlotte Van Broekhoven, Elke Haeck, Ineke Van de Velde en Maya Hanssens aan het woord. De vijf vrouwen zijn allemaal startende spreeksters die net hun spreekopleiding bij Sylvie Verleye hebben afgerond. Tijdens het evenement houden ze hun afstudeer-talk.

Het evenement is een aanrader voor iedereen die meer te weten wil komen over spreken voor een publiek en wil ontdekken hoe je meer zelfvertrouwen kan krijgen tijdens een speech. Ook voor organisatoren van interviews, debatten of praatprogramma’s die op zoek zijn naar vrouwelijke spreeksters, zowel beginnende talenten als ervaren UN-spreeksters, is Speech & the city een unieke kans om nieuw talent te ontdekken.

‘Speech & the city- vrouwen in hun kracht’ vindt plaats op 8 maart 2018. Dok Noord 7,Gent. Het evenement start om 19u30. Meer informatie en de volledige line-up vind je op de website.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Speech and the city, Spreken voor publiek, Zelfvertrouwen.