Sois Belge et Tais-toi, nu ook heel even in Vlaanderen
© Sois Belge et Tais-toi

Sois Belge et Tais-toi, nu ook heel even in Vlaanderen

Leestijd: 1 min

Al twintig jaar lang lopen vele fans in Franstalig België storm voor de jaarlijkse humoristische shows van Sois Belge et Tais-toi. Om hun 20ste verjaardag te vieren, houdt het gezelschap voor één keer ook halt in twee Vlaamse steden. En speciaal voor de gelegenheid halen ze er enkele bekende Vlaamse acteurs bij. Een niet te missen ervaring!

De voorstelling Sois Belge et Tais-toi is al twintig jaar een waar begrip in Wallonië. De unieke show is het geesteskind van de journalisten André en Baudouin Remy. Ze brengen sinds 1997 samen met vier getalenteerde en gerenommeerde acteurs jaarlijks een satire over de Belgische actualiteit van het afgelopen jaar. De acteurs kruipen telkens in de huid van bekende politici. Van een hysterische Madame Non tot een wel zeer ijdele Elio Di Rupo, niemand wordt gespaard in de satirische show.

Ook dit jaar belooft de show scherp en satirisch te worden. Het Belgisch koningshuis, de media en journalistiek, maar vooral de politiek en het bijhorende communautaire gekibbel worden op de korrel genomen tijdens de voorstelling. De show is een geslaagde combinatie van sketches, dialogen, parodieën, zang en dans.

Speciaal voor de 20ste verjaardag van het gezelschap organiseren ze dit jaar ook twee extra shows in Vlaanderen. De Franstalige acteurs krijgen voor de gelegenheid het gezelschap bij van Guga Baúl, Walter Baele en Chris Van Espen. De shows worden dus deels in het Frans en deels in het Nederlands opgevoerd. Wie weet duiken er zelfs enkele bekende Vlaamse politici op het podium op… Er zullen alvast enkele bekende politici, die reeds een ticket kochten, aanwezig zijn in het publiek.

‘Sois Belge et Tais-toi’ vindt plaats op vrijdag 16 maart in het Capitole Gent of op donderdag 29 maart in de Stadschouwburg Antwerpen. Tickets worden verkocht via Teleticketservice of  op www.soisbelge.be.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Comedy, Politiek, Satire, Sois Belge et Tais-toi.