Stijlvol tussen de pampers met de tips & tricks van Sofie Valkiers
© Marcio Bastos

Stijlvol tussen de pampers met de tips & tricks van Sofie Valkiers

Leestijd: 2 min

Dat Sofie Valkiers zich sinds mei 2017 de trotse mama van Gabriel mag noemen, weet je vermoedelijk ook al. Maar wist je ook dat Sofie sinds de geboorte van haar zoontje 100.000 extra volgers op Instagram heeft? Mama zijn is hot, zeker als je het zo stijlvol aanpakt als Sofie. Benieuwd hoe ze dat voor elkaar krijgt? Check dan zeker haar Little Black Book for moms dat sinds kort in de boekhandel ligt.

“Als je zwanger bent, gaat er plots een wereld voor je open en dat is best beangstigend”, vertelt Sofie ons met de openhartigheid die we van haar gewoon zijn. “Je bent als zwangere vrouw best veel met jezelf bezig en al die dingen die erbij komen, alles wat je plots nodig hebt (of toch denkt nodig te hebben), vond ik nogal overdonderend.”

“Vandaar het idee om een Little Black Book for moms te schrijven. Ik wou een leidraad bieden aan andere vrouwen opdat ze hun zwangerschap en moederschap op een stylish manier kunnen omarmen, want dat is niet altijd simpel. De meeste zwangerschapskledij is allesbehalve stijlvol en ook het vinden van leuk speelgoed dat niet uitgevoerd is in schreeuwerige kleuren blijkt heel wat research met zich mee te brengen.” (lacht)

Wake-up call

En die research heeft Sofie gedaan. Uitvoerig zelfs. En maar goed ook, want in haar nieuwe boek bundelt ze al haar tips & tricks om het andere (toekomstige) jonge mama’s een pak gemakkelijker te maken. Van modetips om je tijdens de zwangerschap te kleden tot comfortfoodrecepten, hoe een naam kiezen en hoe op reis gaan met je baby; Sofie bespreekt het allemaal.

Dat laatste is iets wat ze zelf trouwens vaak doet en ook wanneer ze het heeft over de manieren om een betere work-life balance te vinden, weet ze waarover ze spreekt. “Voor ik zwanger werd, had ik een heel hectisch leven. Ik was continu op reis. Ik dacht dat ik dat allemaal kon blijven doen, maar de werkelijkheid bleek behoorlijk anders. Vier maanden lang was ik doodziek. Ik kon echt letterlijk niks meer. En op zo’n moment leer je prioriteiten stellen.”

Sofie

Marcia Bastos

Must do’s

Dé tips die elke toekomstige mama uit dit boek moet halen? Plan een babymoon (“Er even met z’n tweeën tussenuit net voor de baby komt, zalig!”), verlies jezelf niet in de wirwar aan verkooppraatjes (“Een luiertas heb je volgens mij echt niet nodig”), wees creatief met de inhoud van je kleerkast (“Mijn flowy dresses bleken plots superhandig”) én met die van hem (“Zijn shirt + statement oorbellen of rood gelakte nagels = perfectie”), en smeer een goede crème tegen de striemen. “En tegen jonge mama’s zou ik willen zeggen: geniet ervan! Het is een cliché, maar het gaat echt snel.”

Little Black Book for moms van Sofie Valkiers ligt nu in de winkel (Uitgeverij Lannoo, €25,99). Meer over Sofie zelf en haar bezigheden, lees je op haar blog www.fashionata.com.

Benieuwd naar de beautygeheimen van Sofie? Ontdek ze hier.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Boek, Instagram mama's, Mama, Sofie Valkiers, Stijladvies.