Blauwe oogmake-up is terug van weggeweest
© Imaxtree

Blauwe oogmake-up is terug van weggeweest

Leestijd: 1 min

Het is officieel: blauw is de kleur van het seizoen, en met name op de ogen maakt de tint een comeback. Wij geven tips om deze opvallende make-up die je op de catwalk ziet te vertalen naar een meer draagbare variant en selecteren een aantal mooie oogschaduwpalletten.

/

In films als Cleopatra of Blue Velvet en bij popiconen uit de jaren ’80 als Madonna of Olivia Newton-John, was een blauwe oogmake-up vroeger erg populair. Zelfs prinses Diana zette haar ogen extra in de kijker met een lijntje elektrisch blauwe liner net boven haar wimperrand.

In de jaren erna werd blauwe oogschaduw echter in de categorie ‘fout’ geplaatst. “Het kleurrijke decennium was voorbij, en de krijtachtige blush van die tijd ontmoedigde een nieuwe generatie vrouwen die er niet als hun moeders wilden uitzien”, legt visagiste Carole Colombani uit. In de jaren 90 werd een make-up look die eruit ziet als je eigen huid net populair. De zogenaamde ‘no make-up’ make-up look. Vrouwen tekenden hoogstens een streepje eyeliner op hun ogen naar het voorbeeld van Kate Moss. En wie toch voor kleur koos, werd als zogenaamde ‘marina’ bestempeld.

Lees ook: Alle schoonheidsgeheimen van Marilyn Monroe onthuld.

Maar we hebben goed nieuws voor de fans van kleur: felle oogschaduw maakt een comeback. Zo droeg Kendall Jenner onlangs een pastelblauwe streep oogschaduw op haar oogleden, Miley Cyrus koos voor neonblauw met glitters en Bella Hadid voor een blauw streepje eyeliner. Maar ook op de catwalk bij onder andere Off-White, Dries Van Noten en Etro spotten we blauwe oogmake-uplooks.

/

De voordelen van blauwe oogmake-up

Er is geen tint fascinerender dan blauw. De kleur, die het verst verwijderd is van onze huidskleur, kent een bijna onbeperkt aantal variaties. Van hemel tot kobalt, van Klein tot violet. “Het is tevens de enige oneindige kleur, in de zee en in de lucht. Blauw staat voor vrijheid”, zegt kleurconsulent Mai Hua. Het is dan ook niet verwonderlijk dat blauw nu ook in make-up een comeback maakt stelt zij.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, past blauw zich ook aan alle oogkleuren aan, en veel mensen schijnen dat nu begrepen te hebben. “Alles wat vroeger in de categorie kitsch viel, maakt bovendien een comeback: lamé, nepbont, fluweel…”, legt Carole Colombani uit. “En dus ook blauwe oogmake-up.”

Welke producten gebruik je?

Voor oogschaduw gaan we voor lichtblauwe en marineblauwe crèmes, of oogpotloden, die preciezer zijn en dus gemakkelijker aan te brengen. Voor een mysterieuze look kies je voor lichtere, meer discrete poedertexturen.

Lees ook: Is ‘Skin Cycling’ ook iets voor jou?

Voor een subtielere blauwe make-uplook kan je kiezen voor de subtiliteit van de fijne puntjes van een liner of een vloeibare oogschaduw. Wat potloden betreft, raden we lichte en uitgebreide lijnen aan om de ogen te vergroten. Ten slotte, voor wie durf, ga voor een glitteroogschaduw of een blauwe mascara die je ogen een sprekend karakter geven.

Een selectie van blauwe oogmake-upproducten:

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Make-up, Oogschaduw.