Simpel en snel: zo pel je een granaatappel als een pro
© Pexels

Simpel en snel: zo pel je een granaatappel als een pro

Door Valérie-Sophie Briers
Leestijd: 1 min

Granaatappels zijn heerlijke, voedzame vruchten boordevol antioxidanten en vitamines. Helaas kan het een hele uitdaging zijn om ze te pellen. Gelukkig zijn er handige tips en tricks om deze klus een stuk eenvoudiger te maken. Volg deze stappen om je granaatappel in een handomdraai te pellen.

/
Dit heb je nodig:

  • Een scherp mes
  • Een grote kom
  • Een lepel
  • Een snijplank

/
Stap voor stap

Begin met het goed wassen van de granaatappel onder koud stromend water. Dit verwijdert vuil en eventuele bestrijdingsmiddelen van de schil. Snijd dan met een scherp mes ongeveer een halve centimeter van de bovenkant van de granaatappel af, zodat je het kroontje verwijdert. Op deze manier krijg je een beter zicht op de binnenkant.

Zoek daarna naar de natuurlijke lijnen (of ribben) van de granaatappel. Deze zijn meestal te zien als lichte lijnen die van de bovenkant naar de onderkant van de vrucht lopen. Maak langs deze lijnen ondiepe insnijdingen in de schil, van de bovenkant tot de onderkant.

Houd de granaatappel vast en trek voorzichtig langs de insnijdingen om de vrucht in delen te breken. Dit zou dan zonder te veel moeite moeten gaan. Plus, hierdoor blijven de pitjes intact.

Als laatste neem je een grote kom en houd een deel van de granaatappel boven de kom. Gebruik de achterkant van een lepel om stevig op de schil te kloppen. De pitjes zullen er gemakkelijk uitvallen en in de kom terechtkomen. Herhaal dit voor alle delen. En als laatste verwijder je de witte vliesjes die in de kom terecht zijn gekomen tussen de pitjes. Deze zijn tamelijk bitter en niet zo lekker.

Hieronder een video over hoe het moet:

@imanistanofficial Quick & easy way to peel pomegranate #pomegranate #easyrecipe #peelpomegranate #quickandeasy #quickandeasyrecipe #quickandeasyrecipes #kitchenhacks #kitchenhack #cookinghacks #cookingathometiktoktv #pomegranatehack #easypomegranatehack #anar #fruits #seasonalfruit ♬ Pa Asheqi Key Ham Gelai Wey – Afghan DJ

/
Extra tips

Als je het morsen van sap wilt vermijden, kun je de granaatappel in een kom met water pellen. De pitjes zullen naar de bodem zinken en de witte vliesjes blijven drijven, wat het scheiden vergemakkelijkt. Je kan de pitjes toevoegen aan salades, yoghurt of gewoon eten als een gezonde snack.

Met deze eenvoudige stappen wordt het pellen van een granaatappel een fluitje van een cent. Geniet van deze smakelijke vrucht zonder al te veel gedoe.

Lees ook: Editor’s Pick: de Knokke-tas van Louis Vuitton

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Granaatappel, Lifehacks.