Sidi Larbi Cherkaoui choreografeert tegen huiselijk geweld
©

Sidi Larbi Cherkaoui choreografeert tegen huiselijk geweld

Leestijd: 1 min

De vermaarde Belgische choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui creëerde in samenwerking met het Britse National Centre for Domestic Violence en de hulporganisatie Victim Support een aangrijpende choreografie om huiselijk geweld een halt toe te roepen. 

Met de ‘Break the routine’ campagne willen de organisaties huiselijk geweld onder de aandacht brengen, slachtoffers laten weten dat ze ergens terecht kunnen en hen aansporen om sneller professionele hulp te zoeken. Om hun boodschap kracht bij te zetten schakelden ze de hulp in van Sidi Larbi Cherkaoui, gerenommeerd choreograaf en artistiek directeur van Ballet Vlaanderen. Cherkaoui vertaalde partnergeweld in krachtige dansbewegingen op meeslepende muziek van Ellie Goulding. Dansers Jennifer White en Jason Kittelberger, die ook een koppel vormen in het echte leven, vertolkten de choreografie op een zeer overtuigende manier.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: Break the routine, Choreografie, Ellie Goulding, Huiselijk geweld, Partnergeweld, Sidi Larbi Cherkaoui.