De smaken zijn duurzaam bedacht en werken rond streekproducten. Zo ben je gezond voor jouw lichaam en dat van de wereld. Pssst Vind de recepten van Sergio onderaan om jouw granola’s naar een hoger niveau te tillen.
Drie nieuwe smaken
La Favo en Sergio Herman beslisten samen drie nieuwe smaken op de markt te brengen. Noten & Duindoornbes, Boekweit & bessen en chocolade & pistache. Met quinoa als rode draad door het verhaal, mixt Sergio deze met vertrouwde ingrediënten uit zijn keuken. De meest vernieuwende mix klinkt je misschien niet zo bekend in de oren, maar is een vers en lokaal product. De duindoornbes is een klein, zurig besje dat groeit in de Zeeuwse duinen. Het is de favoriet van Sergio Herman, gemixt met geroosterde noten.
Granola proeven op topniveau
Je kan de granola’s proeven in de winkel, maar ook in topchef Sergio’s nieuwe ontbijtconcept van ‘The Pine House’, het vernieuwde strandhotel in Cadzand-Bad. Op zoek naar pure producten om hun ontbijtassortiment aan te vullen was de link met ‘La Favo’ snel gelegd.
Sergio: ‘La Favo staat voor een prachtig product waarbij ambachtelijkheid en pure ingrediënten primeren. Als ambitieuze jonge onderneming was het de perfecte partner om een vernieuwende, culinaire granola mee te lanceren.’
Meer dan ontbijt alleen
Granola is meer dan ontbijt alleen, dat is wat Bie Verheye en Sergio willen laten zien. Het is een veelzijdig product waar je creatief mee kan omgaan in de keuken. Wij geven je de lekkerste receptjes mee:
Ruby chocolade en Berry quinoa granola bar
Benodigdheden:
300 gr Ruby chocolade
90 gr Boekweit & Bes quinoa granola
Bereiding:
Smelt de Ruby chocolade en meng er de Boekweit & Bes quinoa granola door. Stort de massa uit op bakpapier zo ongeveer chocoladereep dik en laat opstijgen. Breek of snij de reep in stukken en strooi er extra granola over.
Chocolade quinoa granola rotsjes
Benodigdheden:
200 gr Chocolade & Pistache quinoa granola
40 gr pure chocolade
25 gr melk chocolade
20 gr witte chocolade
Bereiding:
Smelt de drie soorten chocolade samen en menger er de Chocolade & Pistache quinoa granola doorheen. Vorm rotsjes met behulp van een lepel en plaats deze op een plateau met bakpapier. Laten opstijven in de koelkast en klaar!
Lees meer Marie Claire: Bakken voor beginners: zo win jij Bake-Off Vlaanderen 2019, Tien heerlijke veggiespreads voor op je boterham, Deze cheesecake met rode vruchten maak je zonder oven, Glutenvrij eten in Brussel: vijf adresjes