‘Growing Up’, de nieuwe reclame van Samsung die op geniale wijze de draak steekt met Apple
© YouTube Samsung Mobile USA

‘Growing Up’, de nieuwe reclame van Samsung die op geniale wijze de draak steekt met Apple

Door Charlotte Deprez & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Het was een tijd geleden dat Samsung Apple nog eens op de korrel nam, maar de Koreaanse gigant heeft er met zijn nieuwe reclamecampagne duidelijk weer werk van gemaakt. We vermoeden dat ook de timing van de campagne, net na de lancering van Apple's iPhone X, niet geheel toevallig is...

De boodschap van Samsungs nieuwe reclamecampagne is niet nieuw en wordt door fans van Android al enige tijd luidkeels verkondigd op sociale media: wat Apple nu doet, doet Samsung al maanden (om niet te zeggen jaren). Waterbestendigheid, een groter scherm, betere camera’s of draadloos opladen; Samsung kan niet anders dan telkens zeggen been there, done that.

Samsung is er dan ook als de kippen bij om, naar aanleiding van de release van de iPhone X, symbool voor het tienjarig bestaan van Apple, op ludieke wijze aan te kaarten dat zij kunnen wat Apple niet kan: echt innovatief zijn en dat al 10 jaar lang.

Hoe ze dat precies aankaarten, laten we je zelf ontdekken, maar we kunnen je wel alvast meegeven dat dit filmpje instant een glimlach op ons gezicht toverde (en dat ondanks het feit dat naast ons toetsenbord nog steeds een iPhone 7 ligt en geen Galaxy S8). Trolls zijn ontegensprekelijk irritant, maar wanneer ze zo mooi verpakt worden, zeggen wij toch hats off to the master!

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Apple, IPhone, Reclame, Samsung.