Literatuurfestival Saint Amour 2018
© Saint Amour

Literatuurfestival Saint Amour 2018

Leestijd: 1 min

Van 10 tot 16 februari maakt Saint Amour, Vlaanderens oudste literaire karavaan, opnieuw zijn doortocht door verschillende Vlaamse steden. Het literatuurfestival over de liefde nodigt ook dit jaar weer heel wat inspirerende gasten uit die elk op hun manier hun zegje doen over de liefde en alles wat daar bij hoort.

Behoud de Begeerte organiseert dit jaar voor de 24ste keer Saint Amour, het ultieme festival voor elke literatuurliefhebber. Het programma van Saint Amour 2018 is dit jaar even meerstemmig en sensitief als onze hedendaagse tijd en zeden. Dit jaar kiest de organisatie bewust niet voor één expliciet thema. Toch komen er thema’s aan bod die zeer typerend zijn voor deze tijd, zoals de noodzakelijke verandering in omgang tussen mannen en vrouwen die momenteel aan de gang is.

In tegenstelling tot vorig jaar, toen Saint Amour bewust een auteur, Herman Brusselmans, centraal stelde, kiest het literaire festival dit jaar opnieuw voor een heel resem aan artiesten. Tussen 10 en 16 februari kan je elke avond in een andere Vlaamse stad genieten van de poëzie en het proza van 11 internationale auteurs.

Op het vlak van poëzie kan je op Saint Amour het werk van Michel Faber aanschouwen. Faber verloor in 2015 zijn geliefde vrouw Eva. Op deze editie van Saint Amour leest hij gedichten voor uit Tot leven, een liefdesgeschiedenis, waarmee hij je laat voelen hoe het voelt om de liefde van je leven voorgoed te verliezen. Ook Mieke Van Zonneveld zal er enkele gedichten presenteren uit haar debuutbundel Leger, die meteen genomineerd werd voor de VSB poëzieprijs 2018. Ten slotte is ook Els Moors, die dit jaar de fakkel van Belgische Dichter des Vaderlands overneemt, ook van de partij op het literaire festival.

Ook qua schrijvers mag je dit jaar heel wat talent verwachten. David Szalay brengt een stuk uit Wat een man is, een boek over het verlangen en falen van de man. Nieuwkomer Sien Volders leest een fragment uit Noord, haar roman over het ongetemde leven. Verder is Ilja Leonard Pfeijfer van de partij, die een van zijn vele bekroonde werken zal brengen op Saint Amour. Het rijtje wordt afgesloten door de Amerikaanse Kristen Roupenian die met haar kortverhaal Cat Person in een klap wereldberoemd werd.

De hele avond wordt gepresenteerd door Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert. Tussen de vele literaire hoogstandjes door kan je ook genieten van de muziek van Echo Beatty en de jonge, Nederlandse Pitou.

Saint Amour 2018. Van 10 t0t 16 februari op verschillende locaties. Meer informatie vind je op de website.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Liefde, Literatuur, Saint amour.