Revolutionair: Thinx menstruatieondergoed
©

Revolutionair: Thinx menstruatieondergoed

Leestijd: 1 min

Terwijl wij nog maar net kennis maken met de DivaCup staat men in de Verenigde Staten al een ruime stap verder. Thinx begon bijna drie jaar geleden al met haar missie om je maandstonden net iets aangenamer te maken: geen tampon, maandverband noch herbruikbare cup, enkel een aangepaste onderbroek is wat je nodig hebt.

Het verhaal van CEO (ze noemt zichzelf graag SHE-EO) Miki Agrawal en haar team is op zijn minst inspirerend. Verschillende culturen blijven menstruerende vrouwen als “onrein” beschouwen en veel meisjes missen er zelfs school door. In landen als Nepal en Afghanistan mist gemiddeld 20% van de meisjes een week school door hun maandstonden. In Uganda loopt dat op tot 50% en in India ziet gemiddeld 20% zich genoodzaakt de brui te geven aan hun gehele schoolcarrière. Een filmpje:

Hoe werkt het?

Een Thinx-broekje is antimicrobieel, super-absorberend, vochtafvoerend en lek-dicht. Van alles omhullende slip tot string, voor iedere dag van je cyclus is er een aangepaste stijl. Het enige wat je in gedachte houdt is dat je het broekje na gebruik meteen afspoelt, om te voorkomen dat het bloed in de stof droogt. Daarna kunnen ze in de wasmachine, zonder wasverzachter. Maak je geen zorgen om de rest van je kleren, die blijven bloedvrij.

Liefdadigheid

Voor iedere aankoop kan Thinx een set AFRIpads schenken aan een meisje om haar in school te houden. Als je stil staat bij het feit dat veel meisjes en vrouwen in Uganda boombladeren, oude matrassen of een vod gebruiken om hun bloed op te vangen, zijn de herbruikbare stoffen maandverbanden van AFRIpads een erg mooi alternatief.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: DivaCup, Maandstonden, Maandverband, Menstruatiecup, Menstruatieondergoed, Tampon, Thinx.