Crush of the Day: Repetto by Stromae
© Benjamin Brolet, Antoine Melis

Crush of the Day: Repetto by Stromae

Door Anouk Van Gestel
Leestijd: 1 min

Nieuws heet van de naald: Coralie en Paul Van Haver (aka Stromae) hebben een collectie op de markt gebracht samen met het iconische ballethuis Repetto. Een totaal onverwachte collectie, maar daarom heeft ze des te sneller ons hart gestolen.

Wie ballet zegt, zegt Repetto. Gesticht in 1947 door Rose Repetto, op advies van haar zoon Roland Petit, heeft het bedrijf zich op de modekaart gezet met weinig meer dan een dansschoen. Maar Repetto maakt dan ook niet zomaar dansschoenen. Het zijn dansschoenen waar maar liefst 70 jaar vakmanschap achter zit, dus het is niet meer dan logisch dat klassieke dansers en danseressen erbij zweren.

Ook fashionista’s zijn fan, zeker nu Repetto zijn gamma aanzienlijk heeft verruimd. Zo kwamen er de voorbije jaren o.a. een schoenencollectie voor het grote publiek bij, een kleding- en accessoirelijn, en een eau de parfum. Allemaal technisch hoogstaand en steeds opnieuw verrassend, zoals het Repetto betaamt. En nu is er zelfs nog heugelijker nieuws, want Repetto heeft de handen in elkaar gestoken met Mosaert, het bedrijf van styliste Coralie Barbier en haar man Stromae.

Dat ze samen een originele en kleurrijke collectie hebben gemaakt, behoeft weinig betoog. De kleren springen direct in het oog en wij waren er instant verliefd op. De slip-on ballerina’s voor mannen, de sokken die recht uit de jungle lijken geplukt, de truien geïnspireerd op oud Japans behangpapier; we like!

Te ontdekken op http://store.mosaert.com.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.