Voor 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten.
Ingrediënten
2 bladerdeeggebakjes (zelf maken of in de winkel kopen)
150 g amandelpoeder
100 g fijne suiker
2 eieren + 1 eierdooier
75 g gesmolten boter
1 boon
Lees ook: De redactie van Marie Claire test: het haarmasker
Voorbereiding
Leg het bladerdeeg in een taartschaal, prik het deeg in met een vork.
Maak in een kom het mengsel voor de taart door het amandelpoeder, de suiker, de 2 eieren en de gesmolten boter te mengen.
Giet het mengsel op het bladerdeeg in de taartvorm.
Vergeet niet de boon te verbergen, en richt je op de randen van de taart om er niet in te snijden. Bedek met het tweede bladerdeeg.
Sluit de randen goed af.
Teken met een mes een kruis of ander patroon op de bovenkant.
Bestrijk met het eigeel.
Bak 15-20 min. op 200°C, daarna 10-15 min. op 160°. Vergeet niet om het bakken regelmatig te controleren!
Bon appétit en gelukkige Driekoningen!