Waarom maak je dit jaar niet je eigen Driekoningentaart? Hij zal nog beter smaken, want wat je zelf doet, doe je nu eenmaal beter. Hier is ons makkelijke recept.

Zo flans je in slechts 30 minuten een Driekoningentaart in elkaar

Galette des Rois Sliced on white decorative plate with crown, knife and serviette.

Foto: Emma Duckworth Bakes

Benodigdheden

Dit heb je nodig voor een heerlijke Driekoningentaart voor 6 personen:

  • 2 bladerdeegrollen (zelf maken of in de winkel kopen)
  • 150 g amandelpoeder
  • 100 g fijne suiker
  • 2 eieren + 1 eierdooier
  • 75 g gesmolten boter
  • 1 boon

Bereiding

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Leg het bladerdeeg in een taartschaal, prik het deeg in met een vork.
  2. Maak in een kom het mengsel voor de taart door het amandelpoeder, de suiker, de 2 eieren en de gesmolten boter te mengen.
  3. Giet het mengsel op het bladerdeeg in de taartvorm.
  4. Vergeet niet de boon te verbergen, en richt je op de randen van de taart om er niet in te snijden. Bedek met het tweede bladerdeeg.
  5. Sluit de randen goed af.
  6. Teken met een mes een kruis of ander patroon op de bovenkant.
  7. Bestrijk met het eigeel.
  8. Bak 15-20 min. op 200°C, daarna 10-15 min. op 160°. Vergeet niet om het bakken regelmatig te controleren!
  9. Geniet van je zelfgemaakte Driekoningentaart!

Meer recepten? Ontdek ook: Hartverwarmende tartiflette nét zoals op de kerstmarkt, Pompoenseizoen: 4 heerlijke recepten met pompoen, Recept: zo maak je je eigen desemstarter.