Recept: zo maak je zelf een gemakkelijke Driekoningentaart
© Unsplash

Recept: zo maak je zelf een gemakkelijke Driekoningentaart

Door Malvine Sevrin
Leestijd: 1 min

Waarom maak je dit jaar niet je eigen Driekoningentaart? Hij zal nog beter smaken, want wat je zelf doet, doe je nu eenmaal beter! Hier is ons makkelijke recept!

/

Voor 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten.

Ingrediënten

2 bladerdeeggebakjes (zelf maken of in de winkel kopen)
150 g amandelpoeder
100 g fijne suiker
2 eieren + 1 eierdooier
75 g gesmolten boter
1 boon

Lees ook: De redactie van Marie Claire test: het haarmasker

/

Voorbereiding

Leg het bladerdeeg in een taartschaal, prik het deeg in met een vork.
Maak in een kom het mengsel voor de taart door het amandelpoeder, de suiker, de 2 eieren en de gesmolten boter te mengen.
Giet het mengsel op het bladerdeeg in de taartvorm.
Vergeet niet de boon te verbergen, en richt je op de randen van de taart om er niet in te snijden. Bedek met het tweede bladerdeeg.
Sluit de randen goed af.
Teken met een mes een kruis of ander patroon op de bovenkant.
Bestrijk met het eigeel.
Bak 15-20 min. op 200°C, daarna 10-15 min. op 160°. Vergeet niet om het bakken regelmatig te controleren!

Bon appétit en gelukkige Driekoningen!

Lees ook: Alles wat je wil weten over de balayage

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Driekoningen.