Het ideale dessert voor Pasen: mini pavlova’s
© Unsplash

Het ideale dessert voor Pasen: mini pavlova’s

Leestijd: 1 min

Op zoek naar een heerlijk dessert voor Pasen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Knapperig aan de buitenkant, met een zachte, romige kern, deze mini-pavlova's met bosbessen en roomkaas zullen jouw gasten verrukken.

/

Ingrediënten voor 12 minipavlova’s:

Voor de meringue:
150 g vers eiwit (ca. 5 eieren)
Snufje zout
250 g fijne suiker
1 theelepel citroensap (of witte azijn)
1 eetlepel maïszetmeel

Voor de vulling:
250 ml Campina Volle Room 33%
1 à 2 eetlepels kristalsuiker
150 g Campina Verse Kaas Vol

Voor de topping:
500 g verse blauwe bessen
100 ml water
30 g poedersuiker
Scheutje citroensap
½ theelepel kaneel

/

1. Bereiding meringue:  

  1. Verwarm de oven voor op 140°C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk papier 6 cirkels van ca. 8 cm doorsnede.
  2. Doe het eiwit samen met een snufje zout in de kom van de keukenrobot en klop op met de garde. Begin op de laagste stand en voer de snelheid geleidelijk tot het maximum op. Klop totdat het eiwit stijf begint te worden.
  3. Laat de keukenrobot verder kloppen en voeg lepel per lepel de fijne suiker toe. Klop nog even door totdat het eiwit mooi egaal glanst. Klop er het citroensap door.
  4. Stop de keukenrobot en spatel de maïzena voorzichtig door het mengsel.
  5. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit 12 nestjes op de bakplaten (of lepel 12 hoopjes en maak kuiltjes in het midden). Gebruik de getekende cirkels als leidraad.
  6. Zet de bakplaten in de oven en bak 20 minuten op 140°C. Verlaag de temperatuur naar 110°C en bak nog eens 45 à 50 minuten. Zet de oven uit en laat de meringues volledig afkoelen in een gesloten oven.

Lees ook: Editor’s pick: de samenwerking tussen NATAN en binôche

/

2. Bereiding topping:  

  1. Maak, terwijl de meringues bakken, de topping. Doe de helft van de blauwe bessen samen met het water en de poedersuiker in een pannetje en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Duw de bessen af en toe plat met een houten lepel.
  2. De bessensaus is klaar wanneer ze is ingedikt en aan de achterzijde van een houten lepel blijft kleven. Haal van het vuur en schenk door een zeef.
  3. Meng de rest van de blauwe bessen, het citroensap en de kaneel door de warme saus. Laat volledig afkoelen
/

3. Bereiding vulling: 

  1. Klop de Campina Volle Room 33% samen met de suiker op.
  2. Roer de Campina Verse Kaas Vol even los en spatel ze door de opgeklopte room.

Afwerking:

  1. Vul elk meringuenestje met een flinke lepel van het roommengsel en de blauwe bessen.
  2. Werk af met geroosterde amandelschilfers en een takje munt.

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.

Tags: Pasen, Recept.