“Dit is mijn variant van de bekende TikTok-trend: pesto eggs”, zegt foodblogger Chloé Lauwers in haar nieuwe kookboek Chloé kookt, Quick & easy. “Door de zelfgemaakte pesto wordt dit gerecht echt verslavend lekker. Mocht je geen pijnboompitten hebben, kan je deze altijd vervangen door amandelen of pistachenootjes. Heb je pesto over? Gebruik deze dan voor een pasta, pizzette… of vries deze in voor later.”
Ingrediënten voor 2 personen:
4 eieren,
30 g feta,
chiliflakes,
vers basilicum,
geroosterde pijnboompitten,
Voor de pesto
25 g basilicum,
25 g rucola,
sap van 1⁄2 citroen en 1 teentje look
40 g Parmezaanse kaas,
30 g geroosterde pijnboompitten scheutje olijfolie,
peper en zout.
Bereidingswijze:
1. De pesto bereid je door alle ingrediënten in het rijtje hierboven te mengen in een hakmolentje of met een staafmixer.
2. Verwarm daarna een scheutje olijfolie in een pan en breek de eieren erin. Verdeel de pesto met een lepel tussen de eieren. Verkruimel de feta erover. Zet het vuur iets lager en bak tot al het eiwit gestold is en het eigeel nog lopend is.
4. Kruid met peper, zout en chiliflakes.
5. Werk af met wat pijnboompitten en basilicum.
Tip: serveer met getoast zuurdesem- of volkorenbrood.
Lees ook: Kook rood: 3 recepten met tomaten als hoofdingrediënt