Recept: de Otoro-tonijn met noordzeekrab en karnemelk van Nicolas Misera
©

Recept: de Otoro-tonijn met noordzeekrab en karnemelk van Nicolas Misera

Leestijd: 1 min

Vorig jaar werd het Antwerpse Misera met een eerste Michelinster bekroond. Het restaurant staat bekend om zijn gerechten op basis van exclusieve en hoogwaardige producten,  zoals deze Otoro-tonijn met noordzeekrab en karnemelk. En die kan jij tijdens dit recept thuis nu ook zélf op je bord toveren.

Chef Nicolas Misera werkt zijn creaties met de grootst mogelijk zorg en liefde af, vanuit een grote passie voor de Provence. “Ik hou enorm van de Bourgondische keuken, omdat het een keuken is die gebaseerd is op luxeproducten en heerlijke smaken. De Provence is ook mijn favoriete vakantiebestemming.” En dat proef je in dit heerlijke recept met Otoro-tonijn, noordzeekrab en karnemelk.

Benodigdheden

Voor 2 personen:

  • 100 gr rauwe Otoro- tonijn
  • 60 gr gekookte noordzeekrab
  • 2 kl zalmeitjes
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 2 kl fijngesneden augurkjes
  • 1 groene appel
  • 1 butternut pompoen
  • 1 limoen
  • 6 el karnemelk
  • 1 kl zure room
  • 1 el jalapeno-azijn
  • 1 kl mosterd
  • 1 el sushi- azijn
  • 1 el dragonazijn
  • 1 el olijfolie
  • 10 geroosterde pompoenpitten
  • peper
  • fleur de sel

Bereiding

De Otoro-tonijn

  1. Snij de rauwe Otoro-tonijn in tartaar.
  2. Voeg samen in een mengkom met 2 koffielepels fijngesneden augurkjes, 2 koffielepels zalmeitjes, één eetlepel fijngesneden bieslook en de zeste en het sap van een halve limoen.
  3. Roer goed door.

De vinaigrette

  1. Giet 6 eetlepels karnemelk in een mengkom, samen met 1 eetlepel jalapeno-azijn, 1 koffielepel mosterd, de zeste en het sap van 1/2 limoen, 1 eetlepel sushi-azijn en een snuifje zout.
  2. Mix met een staafmixer.

De noordzeekrabsalade

  1. Voeg de krab toe in een mengkom samen met een koffielepel zure room, 1 koffielepel mayonaise, het sap en de geraspte zeste van een halve limoen.
  2. Kruid af met een snuifje zout en 2 draaien van de pepermolen.

Afwerking

  1. Snij de butternut en groene appel in fijne schijfjes en steek vervolgens rondjes uit met een diameter van ongeveer 2,5 cm. Zorg dat je ongeveer 10 stuks per soort hebt.
  2. Marineer de rondjes gedurende 10 minuten in een marinade van 1 el sushi-azijn, 1 el dragonazijn en 1 el olijfolie.
  3. Dresseer de Otoro op het bord in een ronde vorm. Druk goed aan. Verwijder de vorm en top de tonijn met de rondjes butternut en groene appel.
  4. Dresseer hierop de noordzee- krabsalade en werk af met de geroosterde pompoenpitten.
  5. Serveer de vinaigrette rondom het gerecht aan tafel

Lees ook: 4 verrassende recepten met matcha, Lekker, snel en simpel: frittata gevuld met ricotta en parmezaan, 7 x verfrissende limonades om je dorst te lessen