Maria Callas, voor één keer niet al zingend maar in boekvorm
© Weston, Getty Images. Maria Callas in Londen in 1958.

Maria Callas, voor één keer niet al zingend maar in boekvorm

Door Zita Versmessen
Leestijd: 1 min

Sinds een week ligt hij in de rekken, de biografie van Maria Callas. Niemand minder dan Arianna Huffington, actrice en medeoprichtster van The Huffington Post, pende dit ontroerende portret neer van La DivinaThe Times noemde het 'onweerstaanbaar en overtuigend'. Een aanrader, kortom.

Maria Callas was zonder twijfel de beroemdste operazangeres van de twintigste eeuw. Nochtans kende ze een turbulent leven. Het onzekere, mollige meisje uit haar kindertijd speelde altijd in haar achterhoofd, ook al ontpopte ze zich op volwassen leeftijd tot een gevierde wereldster. De tegenstelling bracht een constante innerlijke strijd met zich mee die het middelpunt van haar leven zou worden.

Aan de hand van diverse interviews en nooit eerder gepubliceerd materiaal worden de eindeloze conflicten met haar moeder, de diepe sentimentele connectie met haar stem, de geleidelijke ondergang van haar huwelijk en haar geheime maar passionele affaire met Aristoteles Onassis volledig uitgeplozen.

Maria Callas

Eamonn McCabe, Express, Getty Images. Maria Callas aan tafel met haar grote liefde; Aristoteles Onassis.

Maria Callas was niet enkel gekend om haar buitengewoon dramatische stem of haar hartstochtelijke affaire met Aristoteles Onassis, ze was ook een stijlicoon zonder weerga met een garderobe waar menig vrouw een moord voor zou begaan. Het liefst droeg ze grote namen zoals Lanvin, Christian Dior, Yves Saint Laurent en Audrey Hepburn-geinspireerde accessoires. Telkens een goddelijke verschijning.

Maria Callas

Keystone, Getty Images. Maria Callas op Idlewild Airport, New York, 1958.

Maria Callas

R. Powell, Express, Getty Images. Maria Callas in London Airport op 9 juni 1958.

Maria Callas

Erich Auerbach, Getty Images. Maria Callas, 24 september 1958.

Maria Callas‘Maria Callas. Het dramatische leven van de meest betoverende zangeres van de twintigste eeuw’, Arianna Huffington, paperback, € 19,99, Xander Uitgevers.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Biografie, Maria Callas, Operazangeres, Portret.