Keep it simple: de beste tips van Hannah Murray, Global Artistic Director van Bobbi Brown
© Bobbi Brown

Keep it simple: de beste tips van Hannah Murray, Global Artistic Director van Bobbi Brown

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

"Tien lagen make-up, dat is écht niet mijn stijl", zegt Hannah Murray. De Britse visagiste geraakte gedurende haar 20-jarige carrière gekend voor haar frisse, moderne en moeiteloze esthetiek. De perfecte persoon dus om aan de slag te gaan bij cosmeticamerk Bobbi Brown, befaamd voor zijn natuurlijke en toegankelijke looks.

Dit zijn de tips van Bobbi Brown zijn kersverse Global Artistic Director voor een mooie en eenvoudig uit te werken beautylook.

Hydrateren

“De belangrijkste stap: prep je huid. Die moet gehydrateerd en gezond zijn voor je aan je make-up begint. Dus neem uitgebreid de tijd om te reinigen en exfoliëren. Zorg voor een betere bloeddoorstroming door je gezichtsserum, olie of moisturizer in de huid te masseren. Je zal merken dat het makkelijker wordt om je make-up aan te brengen en je minder foundation nodig hebt wanneer je je huid voedt en verwent. Je beautylook zal er veel frisser uitzien.”

Dunne laagjes

“Ken het verschil tussen een foundation, een concealer en een highlighter. Spring spaarzaam om met foundation. Het is de bedoeling om die alleen te gebruiken om de huid egaal te maken in de zones die het nodig hebben. Ik breng zelden foundation aan over het hele gezicht. Concealer doet het belangrijke werk om vlekjes, pigmentatie, onzuiverheden en donkere kringen onder de ogen weg te werken. “

Bobbi Brown

“Wat de highlighter betreft: geef je gezicht vorm met een lichte, crème-achtige highlighter in plaats van met donkere poeders. Breng hem aan op je jukbeenderen, in het midden van je neus en op je cupid’s bow. Dit zal een mooie, lichtreflecterende glans geven.”

/

Breng kleur aan

“Een vleugje blush is de snelste manier om kleur en leven in je gezicht te brengen. Ik hou van crème-achtige formules, die zijn makkelijk aan te wenden en geven een dauwachtige glow. Breng de blush aan op de appels van je wangen.”

Sprekende ogen

“Voor een open en natuurlijke blik, is mascara het eenvoudigste en meest effectieve product. Krul de bovenste wimpers met een wimperkruller en breng vervolgens een laagje mascara met een longwear of waterproof formule aan. Ik duw het uiteinde van het mascaraborsteltje tegen de wimperrand om extra definitie te creëeren. Zo hoef je geen eyeliner te gebruiken.”

Bobbi Brown

/

All time favorites: Bobbi Brown en RMS Beauty

“Een woordje uitleg over mijn 3 lievelingsproducten. De Vitamin Enriched Face Base van Bobbi Brown is mijn always go-to. Hij maakt de huid voller, hydrateert, verfrist en vormt de basislaag van je make-up. Bovendien ruikt hij hemels. De Living Luminizer van RMS Beauty is een organisch en puur product en zorgt voor de ultieme skin-real en subtiele finish.”

Bobbi Brown

“De Crushed Lip Color van Bobbi Brown is perfect voor een naturelle, zachte tint op je lippen en wangen. Breng de stick aan met de punt en blend met je vingers.”

Minimale wenkbrauwlook

“Wat je zeker niet mag doen: je wenkbrauwen overmatig bijtekenen. Voor een simpele en snelle manier om wenkbrauwen te definiëren, gebruik ik een gekleurde brow gel. Die geeft een mooie structuur aan het gezicht zonder dat de wenkbrauwen het hele gelaat bepalen. En het is een foolproof product dus fouten maken is onmogelijk.”

/

Doseer je make-up

“Gebruik niet teveel make-up: keep it simple. Je hebt geen beautytas vol borstels en paletten nodig. Ik heb een zwak voor multifunctionele en eenvoudig aan te brengen producten: een oogschaduw die je met je vingers kan aanbrengen, een kohlpotlood dat je oog definieert of je kan uitsmeren tot een softere look en sticks die je zowel op de lippen als wangen kan smeren. In mijn eigen make-up tasje zit geen enkele borstel.”

Bobbi Brown

Lees meer Marie Claire op: Crush of the day: de Wine & Chocolate collectie van Bobbi Brown; Ga stralend het eindejaar in met deze make-uptips van de pro’s; 7 handige make-up tips die iedereen met sproeten wil weten

 

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bobbi Brown, Hannah Murray, Make-up.