Cultuurtip: Part of Antwerp, een gloednieuw festival aan het Eilandje
© pers

Cultuurtip: Part of Antwerp, een gloednieuw festival aan het Eilandje

Door Zita Versmessen & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 1 min

Antwerpen heeft er weer een festival bij. De stad bundelt reeds bestaande initiatieven zoals de HavenChallenge, het Drakenbootfestival en de Vlaamse Havendag onder één vlag en voegt er een hele resem leuke activiteiten aan toe. Onder de noemer Part of Antwerp wordt begin september de aftrap gegeven van tien dagen vol oever- en waterpret.

Van vrijdag 8 tot en met zondag 17 september wordt Antwerpens Eilandje omgetoverd tot een waar paradijs voor jong en oud. Twee weekends lang, en alle dagen daartussenin, kan je in en rond het Kattendijkdok terecht voor tal van activiteiten. Het volledige programma wordt in de loop van de komende weken onthuld op de website, maar wij lichten nu alvast een klein tipje van de sluier.

Zo zal het eerste weekend vooral draaien rond muziek, te beginnen met de afterworkhappening Flying Pig en de Disco²Disco Party op vrijdagavond. Er is een minidancefestival op zaterdag, liveoptredens in de Waagnatie op zondag en jazzconcerten in het Red Star Line Museum. Tijdens de week wordt er plaatsgemaakt voor het 3D-streetartparcours dat aan het begin van het tweede weekend voltooid zal zijn. Ook zal er een jobevent georganiseerd worden voor al wie graag meer wil weten over werken in de haven van Antwerpen.

Part of Antwerp stadsfestival Antwerpen Eilandje foodtrucks streetart dinner in the sky

Tizarte

Het Tweede weekend focust op zijn beurt vooral op familiepret. Ravotten en “oh” en “ah” roepen bij de kunstwerken van het 3D-streetartparcours, dat nu in vol ornaat te bewonderen is. Op zaterdag is het tijd voor de 1ste editie van de HavenChallenge (de vroegere Havenrun) en de 7de editie van het Drakenbootfestival. Zondag 17 september mag de Vlaamse Havendag, compleet met straattheater voor de allerkleinsten, de festiviteiten afsluiten.

Voor heerlijke hapjes en drankjes noteer je best ook alvast drie dingen in je agenda (wie helemaal slim wil zijn, reserveert best ook al een tafel). Zo is er het foodtruckfestival Bus-kruid, dat de beste foodtrucks van Antwerpen en omstreken verzamelt op het Zaha Hadidplein.

Wie niet bang is van hoogtes, kan dankzij Part of the Sky aperitieven op 50 meter hoogte en genieten van een prachtig uitzicht over ’t stàd. En wie graag helemaal uniek wil smullen, boekt best al zijn tafel bij Dining on Water, het drijvend restaurant in het Kattendijkdok dat je meeneemt naar het New Yorkse Meat Packing District van begin 1900.

Part of Antwerp, van 8 tot 17 september 2017, het Eilandje, Antwerpen, www.partofantwerp.be

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Antwerpen, Dinner in the sky, Festival, Foodtrucks, Haven, September, Streetart.