Pamela Anderson op de Oscars zonder make-up
© Getty Images

Pamela Anderson op de Oscars zonder make-up

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Pamela Anderson heeft het weer gedaan: ze verscheen op de Oscars zonder ook maar een spoortje make-up.

Toen Pamela Anderson vorig jaar zonder make-up op de rode loper verscheen, veroorzaakte ze heel wat opschudding. Het was buitengewoon om een vrouw – vooral een van 56 jaar – in de schijnwerpers te zien zonder een laagje make-up. In een wereld waar make-up vaak als onmisbaar wordt beschouwd, zette ze een opvallende trend. Haar keuze trok onmiddellijk de aandacht en leidde tot gesprekken over schoonheid, zelfacceptatie en het ouder worden in de entertainmentindustrie.

Sproeten en rimpels

Bij de Oscars, het prestigieuze evenement dat gisteren plaatsvond, leek de iconische actrice nog steeds geen make-up nodig te hebben, want ze verscheen opnieuw met een natuurlijke uitstraling. Anderson straalde op de rode loper, met haar natuurlijke sproeten, voorhoofdsrimpels en lachlijntjes.

Haar blonde haar, pluizig en ogenschijnlijk luchtgedroogd, was niet gestyled, wat haar ontspannen en moeiteloze uitstraling alleen maar versterkte. Voor de bijzondere gelegenheid koos de actrice, die sinds 2023 weer volop in de schijnwerpers staat, voor een zonnige gele bloemenjurk, versierd met sprankelende details. Het enige zichtbare externe hulpmiddel? Een vleugje lippenbalsem – en dat was het.

Lees ook: De mooiste looks op de Oscars

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Oscars.