Oscars 2020: een ethisch verantwoorde rode loper
© Getty Images

Oscars 2020: een ethisch verantwoorde rode loper

Leestijd: 1 min

Een bijzondere 92ste uitkering van de Academy Awards in Los Angeles gisterenavond. Voor het eerst won een niet-Engelstalige film de Award voor Beste Film. Parasite is een Zuid-Koreaanse film over een arm gezin dat infiltreert in een rijk gezin en dat loopt uit de hand.

Parasite-regisseur Bong Joon-ho sleepte maar liefst vier beeldjes in de wacht. Verder vielen onder meer ook de ‘doorwinterde’ acteurs Renée Zellweger, Jaoquin Phoenix en Brad Pitt in de prijzen.

/

Een ‘groene’ rode loper

Naast de Awards zijn natuurlijk de outfits minstens even belangrijk. En ook dit jaar stelde Hollywood ons niet teleur. Opvallend waren de vele duurzame, ethische en eco-verantwoordelijke creaties.

Zo droeg Louis Vuitton-ambassadrice en actrice Léa Seydoux een op maat gemaakte jurk in biologische zijden faille. De jurk werd vervaardigd in een nieuwe Red Carpet Green Dress stof in TENCEL™. De look kreeg eveneens een paar op maat gemaakte organisch satijnen sandalen mee.

Lea Seydoux

De Amerikaanse actrice Kaitlyn Dever ging de rode loper op in een op maat gemaakte, ethische en milieuvriendelijke zijden satijnen jurk geborduurd met Swarovski-kristallen en glaskralen.

Verder was er de niet-duurzame, wel prachtige Dior cape van actrice Natalie Portman, waarop ze de namen van de niet-genomineerde vrouwelijke regisseurs liet borduren. Van een sterk statement, gesproken.

De Gucci-jurk van Little Women-ster Saoirse Ronan maakte ook een subtiel milieubewust knikje. De peplum-creatie had een zwart lijfje, gemaakt van dezelfde stoffenhaspel als de BAFTA-jurk die ze afgelopen weekend droeg.

Genoeg nu, tijd voor de betere rode loper-glam.

/

Scarlett Johansson in Oscar de le Renta

/

Brie Larson in Céline

/

Beanie Feldstein in Miu Miu

/

Kaitlyn Dever in Louis Vuitton

/

Caitriona Balfe in Valentino

/

Renée Zellweger in Armani

/

Rooney Mara in Alexander McQueen

/

Natalie Portman in Dior

/

Adame Driver in Burberry en Joanne Tucker in Oscar de la Renta vintage

/

Billy Porter in Giles Deacon

/

Regina King in Versace

/

Cynthia Erivo in Atelier Versace

/

Laura Dern in Armani

/

Janelle Monáe in Ralph Lauren

/

George MacKay in Dunhill

/

Charlize Theron in Dior

/

Penelope Cruz in Chanel

/

Margot Robbie in Chanel

/

Olivia Colman in Stella McCartney

/

Joaquin Phoenix in Stella McCartney

/

Billie Eilish in Chanel

/

Zazie Beetz en Thom Browne

/

Brad Pitt in Brioni

/

Lily Aldridge in Ralph Lauren

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.

Tags: Oscars 2020, Rode loper.